välivuosi & mielenterveysongelmatNiin,
blogi on aika kuollut, mutta videoita oon tehnyt aika säännöllisesti viime aikoina. Tässä nyt kuitenkin muutaman vuoden kuulumiset tiivistetyssä muodossa.

15 comments:

 1. Anonymous8:29 am

  Hei, kiitos rohkeasta videosta! Musta sun videoista ja kirjoituksista on aina välittynyt se, että oot älykäs ja myös perfektionisti. Ja mun elämänkokemuksen ja lähipiirin mukaan just sellaiset ihmiset helposti kärsiikin jonkinlaisista mielenterveysongelmista. Vaikutat kuitenkin tosi lahjakkaalta ja sisukkaalta, siltä, että kyllä vielä pystyt saavuttamaan mitä vaan. Toivottavasti suunta on ylöspäin! Hyvää syksynjatkoa. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos ihanasta kommentista! :-* hyvää syksynjatkoa sullekin! ♥

   Delete
 2. vitsit sä oot ihan käsittämättömän rohkea ja ihana, huh!

  ReplyDelete
  Replies
  1. äää ihana sinä, kiitos! ♥♥

   Delete
 3. Äääääääää hei olet ihana ♥
  Täällä toinen samanlainen: escitalopram-reseptejä, keskivaikea masennus + paniikkihäiriö, psykiatrisia sairaanhoitajia ja tällä hetkellä psykoterapiaa plus muuta kivaa.

  Kiitos kun jaat tietoisuutta tällaisesta ja oot rohkea, kun teet videon siitä! Sekä ihanaa, että menee paremmin ja äääääää ♥

  *tsemppihali*

  Ps. siulla on tosi kaunis mieli säröistä huolimatta, oon seuraillu tätä jo monta vuotta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi eikä, kiitos ihanasta kommentista! ♥ näistä asioista pitäisi puhua enemmän, tulee jotenkin sellanen olo välillä että on aika yksin näiden juttujen kanssa, vaikka samalla monet painii ihan samojen ongelmien kanssa. hurjasti tsemppiä ja halauksia sullekin, toivottavasti elämä kantaa!! ♥

   Delete
  2. Tuli mieleen vielä, että onko se escitalopram auttanut millä tavalla? Kuinka paljon sie sitä syöt ja onko jotain haittavaikutuksia? (äääh mikä kysely) Oon itse todella skeptinen, kun eka lääkekokeilu meni tosi pieleen, mutta ehkä sitä pitäisi silti kokeilla.

   Delete
  3. anteeksi kun kesti vastaamisessa ikuisuus!! syön 10mg päivässä tota escitalopramia ja siis enää ei ole mitään haittavaikutuksia, MUTTA mulla oli silloin aluksi ihan hirveitä sivuvaikutuksia. siis muutama eka päivä oli niin pahoja, että meinasin oksentaa koko ajan, pienestäkin rasituksesta nousi kylmä hiki koko kroppaan, pyörrytti, yleistä huonovointisuutta yms. sitten ne lieveni kyllä, mutta muutaman viikon oli aika huono olo kyllä jatkuvasti. sen jälkeen ei sitten ookaan ollut mitään haittavaikutuksia mun mielestä! ja miten se sitten vaikuttaa, hmm, sitä on aika vaikea määritellä, mut se on tasannut mun mielialoja kyllä huomattavasti. eli huonot fiilikset ei yleensä enää vedä mua niin alas kuin ennen lääkkeen alottamista (toki poikkeuksiakin on sattunut, kun on ollut ihan paskoja päiviä tms. mutta yleisesti). oon kuullut paljon puhuttavan siitä että toi vaikuttaisi sitten myös hyviin fiiliksiin niin että ne ei tuntuisi niin hyviltä kuin ennen, mutta tämmöstä vaikutusta en kyllä oo itelläni huomannut. mutta siis on tosiaan tasottanut mielialoja, ne ei enää vaihtele niin tiheästi ja huonot asiat ei vedä ihan pohjalle. kysy ihmeessä lisää, jos jotain jäi vielä epäselväksi tms!

   Delete
 4. butters6:43 pm

  Oot todella rohkea nainen! Mielenterveysongelmat ovat harmittavan yleisiä, mutta tällaiset aidot kokemukset niistä ovat harvinaisia. Sanoit, ettei sun videossasi ollut oikein pointtia, mutta minusta tällainen oman tarinan ja kokemuksen kertominen on erittäin tärkeää, jotta tulevaisuudessa mielenterveyden ongelmat eivät olisi mikään tabu.
  Mahtavaa että voit jo paremmin♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. nyyhkis, aika ihania kommentteja, tässähän ihan liikuttuu. kiitos ♥

   Delete
 5. voi ei olipa rohkea, rehellinen ja aito video, oon ihan sydäminä täällä <3 oon kans kärsinyt syömishäiriöstä ja masennuksesta ja käynyt kelan kolmivuotisen nuorisoterapian ja nyt menee jo paremmin, toivon että säkin pääset pian aloittamaan terapian. kaikkea hyvää sun elämään, vaikutat niin ihanalta tytöltä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos ihanista sanoista! ♥ ihana kuulla, että sulla menee jo paremmin, kaikkea hyvää!!

   Delete
 6. Anonymous2:32 pm

  Moi!

  Perustin keskustelu- ja vertaistukifoorumin mielenterveysongelmista kärsiville. Aiheina on mm. ahdistus, masennus, paniikkihäiriö, sosiaalisten tilanteiden pelko ja muita.

  Tervetuloa mukaan keskustelemaan kaikki joita aihepiiri koskettaa! :)

  https://www.hullujenhuone.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. hienoa! täytyypä vilkaista tarkemmin paremmalla ajalla :-)

   Delete
 7. Anonymous1:48 pm

  Moikka Maria! Ihan uskomaton fiilis kun katoin tän storytimen että kuinka samalaisessa tilanteessa sitä joku toinenkin elämässään voi olla. Olen itsekkin 21 vuotias kolmatta välivuotta viettävä. Oli hyvin helppo samaistua elämääsi koulun suhteen, iho ongelmien, alkoholin lisääntyvän käytön ja mielen järkymisen suhteen. Itsellänikin oli tarkoitus yksi välivuosi olla mutta tässä sitä ollaan kolmatta viettämässä ja mukaan on mahtunut jos kaiken näköistä. Toisen hakukerran jälkeen lamaaannuin myös aivan täysin ja siitä seurauksena aloin etsiä täydennystä elämään juhlimisella ja alkoholilla. Lisäksi jo lukion aikana koin itselläni mielenterveysongelmia jotka olin sivvuttanut mutta toisen välivuoteni aikana ne palasivat monien pettymysten kautta sillä en ollut pääni sisällä olevia ajatuksia oikein koskaan saanut purettua. en ole Ikinä ongelmieni kanssa hakenut apua sen pidemmälle kuin että puhun siskoilleni asioista ja tunteistani kun tilanne sen vaatii ja sen olen koenut riittävän. Lisäksi samaan aikaan ihoni alkoi pahentua entisestään vaikka söin epillereitä mutta niistä ei ollut pidemmän päälle kuin haittaa sillä ne vaikuttivat negatiivisesti mielialaani. Vuoden 2016 alussa aloin pikku hiljaa selvitä omien ajatusteni kanssa ja aloin vihdoin nähdä valoa tunnelin päässä ja että tämä vuosi on minun vuoteni. kaikella on tarkoituksensa miksen päässytkään kouluun sillä minun kuuluikin saada päätökseen käsitellä kaikki vanhat hiertäneet asiat ja että nyt vuoden 2016 keväällä pääsisin yliopistoon. Hain OKL ja kaikki meni hyvin. Pisteitä sain enemmän kuin piti ja pääsin haastatteluihin jotka tuntuivat menevän paremmin kuin hyvin mutta toisin kävi. Parin pisteen päähän jäi ja haaveet kuouln aloituksesta jäi. Kaikki viimeisetkin kaverini olivat nyt viimeistään päässeet kouluun ja jäin yksin tyhjän päälle. Opin aikasemmasta välivuodesta kuitenkin sen että elämä ei juhlimalla ja alkoholilla parane joten keskityin töihin ja terveellisiin elämäntapoihin. Lopetettuani jatkuvan juhlimisen huomasin ketkä tosiaan ovat kavereitani ja ketkä eivät. Ennen varoittelivat siitä että miksi juon ja juhlin jatkuvasti ja nyt kun en enää tehnytkään samoin alettiin huolestua että olenko masentunut kun baarissa hilluminen ei enää kiinnostanut. Siinä vaiheessa totesin että jos en kelpaa valintojeni kanssa muille, antaa olla ja näin on parempikin:). Olin tasaisen tyytyväinen tilanteeseeni mutta jotain uutta ja innostavaa olisi kiva saada elämään joten syksyllä 2016 muutin vihdoin ensimmäisen omaan kotiini joka toi paljon uutta innostusta päiviini:) Uskon että kaikella on tarkotuksensa (klisee) mutta näin se vain on. Jostain syystä meitä ei vielä onnistanut mutta uskon kun aika on oikea (toivottavasti jo ensi vuonna), haaveet ja toiveet alkavat vihdoin olla käsin kosketeltavissa:) Tsemppiä vielä sullekkin elämän haasteiden kanssa. Ilman niitä et olisi mikä nyt olet ja niillä on aina tapana kasvattaa luonnetta, keinoin tai toisin :)

  ReplyDelete