hei rakkaat,

ei,
en ole lopettanut;
olen ollut henkisesti ja fyysisesti väsynyt ja stressannut yliopiston pääsykokeita enemmän kuin mitään ikinä tätä ennen.
nyt olen ollut muutaman päivän vapaa, mutta en ole ehkä ihan vielä valmis palaamaan,
haluan olla hetken ihan rauhassa.

mutta lupaan palata pian, odottakaa hetki vielä! x

17 comments:

 1. Anonymous8:55 am

  hei rakas,
  ota ihan kaikessa rauhassa. kyllä me jaksetaan odottaa ♥

  ReplyDelete
 2. Anonymous2:53 pm

  miten sulla meni pääsykokeet!! :) ja haitko nyt sitä kirjallisuutta siis? helsinkiin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. no monivalinnoista 23/26 oikein (???!!) mutta esseestä en uskalla sanoa mitään. jännittää niin saatanasti etten ehkä pysty odottamaan kuukautta... :-D
   ja joo, sinne juurikin!

   Delete
  2. Anonymous11:22 pm

   Mitkä esseen maksimipisteet oli ja paljolla on viime vuonna päässyt sisään?:)

   Delete
  3. esseen maksimipisteet 60, monivalintojen 40. oisko ollut ehkä 64p se viime vuoden alkupisteetön kiintiö mut luulen että sijotun ehkä ennemmin siihen alkupisteelliseen kiintiöön jos johonkin, kun mulla on kuitenkin sen verran hyvät paperit.

   Delete
  4. Anonymous1:30 pm

   millaset paperit sulla oli about? itteä kiinnostais hakea ens vuonna samaa alaa, mutta oon kirjottanu ihan surkeet paperit koska kokeet meni penkin alle :( (esim. preleissä l enkusta ja äikästä ja muutenkin kymppiä kokeista ja sit kirjotin molemmat m). mietin täs pitäiskö kirjottaa ne uusiks vai mitä...

   Delete
  5. e:n paperit. ja siis sinne on edelleenkin kaks eri kiintiötä kuten tossa edellisessä kommentissa jo sanoin, eli on ihan hyvät mahollisuudet päästä sisään vaikka ylppärit ois menny kuinka huonosti tahansa! mutta tietenkään uusimisesta ei oo mitään haittaa, että jos itteä harmittaa niin kannattaa tietysti käydä yrittämässä uudelleen, jos tietää osaavansa paremmin :-)

   Delete
  6. Anonymous10:06 pm

   joo siis tiiän kyl, mut oon jotenkin kuvitellu että ois paremmat mahikset jos ois hyvät arvosanat, koska enemmän pääsis sisään siitä toisesta kiintiöstä.. tai siis tarkotan että kun harvempi ehkä pääsee sisään siitä missä on paremmat alkupisteet, joten enemmän ihmisiä kilpailis niistä paikoista, josta pääsee suoraan pelkällä kokeella :/ okei en osaa selittää järkevämmin, enkä tiiä ajattelenko tän jotenkin väärin haha, koska siis tietty saman verran pääsee sisään... (ja mä muka kirjotin pitkän matikan m:nä :D) mut pitää miettiä, kiitti vastauksesta :)

   Delete
  7. no siis ainakin tuolla kirjallisuustieteessä on viime vuosina ollu sellaset pisterajat, että mun täytyis saada vähemmän pisteitä pääsykokeesta jos pääsisin sillä alkupistekiintiöllä enkä pelkällä pääsykokeella, että siis JOS on hyvät paperit niin ei siitä mitään haittaa ainakaan ole. enkä kyllä tiedä miten ne kiintiöt jakaantuu et pääseekö jostain enemmän sisään, ei oo koskaan tullu missään tällasta tietoa vastaan. eli en osaa tän enempää neuvoa mutta kannattaa varmaan googlata jos löytäisit jotain oikeesti tarkkaa tietoa aiheesta!

   Delete
  8. Anonymous6:48 pm

   niin, totta. tavallaan kai ois reilua että se ois 50/50 mut toisaalta taas jos tosi moni sijoittuis just vaan toiseen kiintiöön, niin sit se taas ei oiskaan reilua... mut joo tutkin asiaa lisää!

   Delete
 3. Anonymous9:55 pm

  Heii, älä stressaa. Kyllä sua ootellaan. Ja kyllä ne yliopiston ovetkin aukeaa kun ovat auetakseen. Lopulta sillä, paljon luet ja valmistaudut, ei voi pelata varman päälle noissa kirjallisuuden pääsykokeissa, onhan noi esseet kuitenkin aika subjektiivisesti arvosteltavissa. :) Elämässä on paljon muutakin kuin yliopisto, muistathan sen. <3 Mutta toivotaan tietysti, että pääset sisään, jos sitä eniten haluat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos paljon! :-* ja joo, tiedän kyllä ettei yliopisto ole kaikki kaikessa, mutta ihan suoraan sanottuna sinne pääseminen on tällä hetkellä ehdottomasti se mitä haluun eniten. mutta jos en nyt pääse niin suoritan ens vuonna varmaan avoimessa jotain niin pääsen ees opiskelussa alkuun...

   Delete
 4. Replies
  1. kiitos ja haleja takaisin, ihana! ♥

   Delete