VUOSI 2014

tammi2014

Väsytti ja palelsi jatkuvasti ja kuume ajoi sängyn pohjalle monta kertaa. Lukion pintapuoliset ihmissuhteet ja vääristynyt valtarakenne ärsytti vaihteeksi enemmän, mutta kyllä haikeuskin sitten yllättäen taas iski, kun tavallisia koulupäiviä oli yhtäkkiä jäljellä kaksi. Luin Waltaria ja keitin teetä vähintään neljä kuppia päivässä juomatta niistä kuitenkaan edes puolia kun ne unohtuivat pöydän kulmalle jäähtymään. Sekoilin ja sotkin ihmissuhteita holtittomuudellani, mutta oikeastaan olen näin jälkiviisaana kiitollinen tyhmyydestäni.

helmi2014

Koulu loppui ja lukuloma alkoi laiskotellen ja koulukirjoja avaamatta. Mokasin tekstitaidon ja saksan kuuntelun, mutta englanti ja ruotsi sujuivat. Stressasin yliopistohausta ja tulevaisuudesta, brunsseiltiin kivojen tyttöjen kanssa, aloitin Ylelle satunnaisten hommien tekemisen ja yritin jaksaa sosiaalisia tilanteita. Oli penkkarit!!! Rekka-ajelu lukeutuu edelleen kivoimpiin muistoihin elämässäni. Täytin 19 ja ikäkriiseilin.

maalis2014

Sairastin koko alkukuun ja luin Pottereita englanniksi. Ensimmäinen kevätpäivä sai hymyilemään vastaantulijoille ja lisääntyvä valo auttoi nousemaan joskus sängystäkin. Ahdistuin siitä että en ikinä aloittanut sitä kirjoituksiin lukemista, mutta oli vain nieltävä paniikki ja asteltava saliin viisi kertaa kaivamaan aivoista yleissivistykseni. Ja sitten vihdoin minä ylimääräisen kielen kirjoittajakin olin vapaa siitä kaikesta. Onnellinen humala ja vähän haikeutta tietysti. Tein yliopistohaun ja aloin ujosti selailla pääsykoekirjoja.

huhti2014

Kaoottinen abiristeily ja pahaa oloa Tukholmassa. Sibiksestä irrottautuminen oli ristiriitaista haikeuden ja helpotuksen sekoitusta. Unettomuus paheni uusiin ulottuvuuksiin ja yritin peittää lintujen laulun kuuntelemalla musiikkia neljältä aamuyöllä. Pääsykokeisiin lukeminen loppui ennen kuin ehti alkaakaan, mutta hetken jaksoin sentään uskotella itselleni, että kyllä mä vielä luen. Sairastin taas pitkän flunssan. Liityin Twitteriin ja hankin uuden puhelimen. Nautin ensimmäisistä kesäisistä päivistä ja auringosta.

touko2014

Elämä ja tulevaisuus ahdisti ja eksyin venyviin iltoihin ja aamuyön tunteihin, kadotin ja hukuin. Sitten tuli lopulliset YO-tulokset ja jaksoin taas hymyillä, koska onnistuin sittenkin haalimaan ne tahtomani E:n paperit, vaikken ikinä saanut luettua. Viimeiset viikot ennen lakkiaisia menivät kyynelissä ja jäähyväisissä. Sitten se valintakoe joka jätti tyhjän aukon sisääni ja sen jälkeen join nero-nimistä punaviiniä itseironisesti. Ja sitten se lakkiaispäivä, jolloin hymy voitti kyyneleet lukuun ottamatta aamukahdeksan kotimatkaa, oppilaan puhetta ja äidin korttia.

kesa2014

Poikkeuksellisen kylmä kesäkuu eikä lomakaan tuntunut lomalta kun pelkäsin etukäteen syksyllä koittavaa tyhjyyttä. Näin sekä uusia että vuosien takaisia ystäviä. Turvallinen kaupunkijuhannus sään lannistamina. Ihana Tukholma.

heina2014

Neljä viikkoa töitä tarkoitti taas täyttä koomaa ja uupumusta. Kuun ensimmäisen viikonlopun itkin kun töiden ja kipeyden takia en päässyt ruissiin näkemään esim. lempibändiäni. Ensimmäinen ja ainoa asuntonäyttö kun hetkeksi hullaannuin epärealistisista haaveista. Laiskan humalaisia ja helteisiä kesäiltoja. Tieto The 1975:n keikasta pelasti ruissimasennuksen.

elo2014

Paras aika vuodesta, illat elokuun. Aloitin virallisen työttömyyteni, mutta tein kuitenkin vielä viimeiset satunnaiset hommat Ylelle. Ihana, mutta väsyttävä kuoromatka Sveitsin Neuchâteliin. Aloin vähitellen opetella hyväksymään eksyneisyyttäni ja se helpotti oloa huomattavasti.

syys2014

Täydellinen blogikuolema, mutta kauniita päiviä ja sairastamista vuorotellen. Keskustan täyttänyt haalarikansa aiheutti hetkellistä ahdistusta, mutta hyvä musiikki ja rakkaat ihmiset auttoivat jaksamaan senkin. Ainoana työnä yhden apurahahakemuksen kääntäminen ja sitten totaalinen työttömyys, itseaiheutettu ja tarkoituksellinen tosin, koska enhän mä mitään töitä ollut hakenutkaan.

loka2014

Varmaan vuoden paras kuukausi, koska vaikka välillä työttömyys ja muu sekavuus aiheutti vähän ahdistusta, olin onnellisempi kuin aikoihin. Uusi Macbook koska tunaroin ja kompastuin vesilasini kanssa vanhan päälle. Aloitin vloggaamisen. Ja sitten se kuukauden kohokohta, jonka jälkeen mikään ei ole tuntunut samalta, eli The 1975 Tavastialla. Ihania tyttöjä jonotusseurana aamusta asti ja onnellinen humala ja sitten tunti täyttä euforiaa ja katsekontakti Mattyyn. Ja sitten pahin post concert depression ikinä, josta en ole päässyt vielä vuoden loppuun mennessäkään yli.

marras2014

Marraskuu oli punaviinin ja sairastamisen kuukausi, tai no, oikeastaan koko vuotta voisi kai kuvailla noilla kahdella, mutta marraskuuta etenkin. Epäonnistuin ja luovutin NaNo:n kanssa melkein alkuunsa, kun hahmot alkoivat elää omaa elämäänsä väärään suuntaan eikä kiinnostanut kirjoittaa toista huonoa romaania.

joulu2014

Lumettoman alkukuun pimeys vei voimia. Suurta hämmennystä ja itsetutkiskelua. Ihana päiväreissu Tallinnaan Veeran ja Jaden kanssa. Ja kuun puolivälissä aloitin työt, mikä on tuonut jonkinlaisen rutiinin takaisin elämään, vaikka valvon vieläkin välillä aamukuuteen. Rauhallinen joulu kotona ja liikaa hyvää ruokaa. Innostuin myös uudelleen vinyyleistä ja nyt käytän vapaapäiväni lähinnä olohuoneen matolla makoiluun ja Mattyn äänen kuuntelemiseen vinyylirätinän läpi.


Ps. Julkaisen vielä vuoden kirjat varmaan tän vuoden puolella, mutta hyvää uutta vuotta jo nyt jos jotain odottamatonta sattuu. Katsotaan jos tammikuussa saisin taas edes vähän eloa tähän bloggaamiseen...

22 comments:

 1. Voi että miten samaistunkaan!

  Lukio, penkkarit, kaoottinen abiristeily, lukuloma lähinnnä valvomista&humalaa, pääsykokeisiin ja yokokeisiin lukematta jättäminen, ylppärit, kesätyöt vei koomaan ja sitten tuli ahdistus työttömyydestä ja muiden opiskeluista. Mutta onneksi oli juurikin The 1975 keikka pelastamassa ja loppysyksystä alkaneet työt toi vähän rytmiä elämään. Minun vuosi on ollut aika samanlainen siis!

  Ihanaa uutta vuotta! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi eikä, muistan että sun muutamakin kommentti silloin viime kevään tyhjyydessä lohdutti paljon, kun tunnut oikeasti käyneen ihan samoja juttuja läpi tänä vuonna! toivotaan että 2015 olisi vähän onnellisempi tai ainakin tasapainoisempi vuosi meille molemmille! :-*

   kiitos ja samoin sulle!! ♥

   Delete
 2. mäkin yritän tehdä tässä jotain tän tapaista mutta tää edistyy toDELLA HITAASTI.......mut ihana postaus niinku aina!!!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. no aIJAAA tein tätä suunnilleen koko päivän....... XD jee kiitos ♥

   Delete
 3. Anonymous10:49 pm

  nää sun vuosikatsaukset on aina niin ihania! <3
  ps. kiitos kun oot rehellinen ja aito. autat ainakin mua, kun et syydä sitä kiiltokuvaelämää ja pinnallisuutta meidän päälle, mitä moni muu tekee. halaus <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos ihana! ♥♥ oon itse niin kyllästynyt sellaiseen kiiltokuvaelämän tuputtamiseen, että ihan mielelläni haraan vähän vastaan ja valitan niidenkin edestä ongelmiani... :-D no ei, mutta siis vaikeista asioista kirjoittaminen on mulle helpompaa kuin kivoista, en tiedä miksi, mutta ne vaan tulee jotenkin luonnostaan helpommin kauniina lauseina ulos... ehkä siksi tää on vähän tällaista synkistelyä nykyään koko blogi. mutta siis, kiitos vielä ♥

   Delete
 4. I like your style! ensi vuonna toivottavasti vähemmän sairastamista ja enemmän niitä hyviä asioita : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos ihana! :-* toivotaan niin!!

   Delete
 5. voi maria. olet niin ihastuttava. niin aito ja kaunis. kaikkea hyvää ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. ihana sinä, kiitos! ♥ ja samat sanat takaisin sulle!!

   Delete
 6. Anonymous3:16 pm

  Oon samassa elämäntilanteessa sun kanssa ja niiiiiiiiin helpottavaa lukea että jollain muullakin on ollut ahdistusta tästä kaikesta. Epämääräisyys, tulevaisuus ja kaikki siltä väliltä välillä vähän pelottaa, mutta hyvä etten oo yksin näiden pelkojen kanssa. Ehkä joskus on ihan ok olla vähän hukassa. Tuntu niin hyvältä lukee tää postaus! Oot aivan ihana! :---)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi muru, paljon halauksia ♥ tää vuosi on kyllä opettanut paljon, eli ehkä tää kaikki ahdistus ja eksyneisyys ei ole kuitenkaan ollut täysin turhaa, jos tästä nyt jotain kornin positiivistä täytyy repiä :-D mutta toivotaan että 2015 on vähän lempeämpi meille molemmille! :-)

   Delete
 7. Anonymous6:31 pm

  Tosi kiva postaus!!
  Kiinnostais tietää että minkä ikäisenä aloit polttaa? ja miksi? Ja minkä ikäisenä koit ekan humalan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos! :-)
   hmmh joskus siinä seiskan ja kasin vaihteessa kumpainenkin. tai no, en mä heti sillon alkanut kauheen säännöllisesti polttaa, ehkä joskus kasin keväällä sitten. ja eipä sille kai mitään ihmeempää syytä ollut, paitsi ehkä lievä ryhmäpaine/hyväksynnän hakeminen tms.

   Delete
  2. Anonymous10:32 pm

   Hui kauheen nuorena :o !!

   Delete
  3. no jaah, en tiedä onko mun silloinen kaveripiiri sitten jotenkin erilainen kuin sun, mutta musta tuntuu että suurin osa aloitti paljon mua aikasemminkin.

   Delete
 8. Anonymous9:08 pm

  Mitkä on helsingin parhaat baarit?:) mihin kannattaa mennä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. no jotenkin hassusti käyn lähinnä tavastialla ladissa...... se on jäätävän ylihinnoteltu mut muuten jees! ja roska on kans aika kiva. ja swengissä tulee käytyä mut se on aika hirvee XD ja kallion räkälät on kans aika kamalia, mutta niissäkin käyn. että siis en mä parhaista tiedä paitsi siis tavastiasta ja roskasta tykkään oikeesti.

   Delete
  2. niin ja oikeesti kiva istuskelubaari on magneetti vallilassa!

   Delete
  3. Anonymous10:31 pm

   Kiitos paljon! :)

   Delete
 9. tää postaus oli tosi tosi ihana <3 ja voin samaistuu moneen kohtaan, penkkarit (paras päivä ikinä) hullu ja humalainen abiristeily, lukemista & muka lukemista, unohtumattomat YO-juhlat, vähän liikaa viiniä ja sellanen yleinen haahuilu elämän suhteen...anyways tykkään sun blogista hirmuisesti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos! :-* noi jutut kyllä on viime vuoden avainsanoja kaikki hahah :-D

   Delete