mitä luin vuonna 2014

2014kirjat12014kirjat2

60 kirjaa, tavoitteena oli 70, mutta laiskottelin niin alittui nyt kymmenellä. Mutta paransin sentään viidellä kirjalla viime vuoteen verrattuna.

Pisin lukemani kirja oli J. K. Rowlingin Harry Potter and the Order of the Phoenix (766 sivua), lyhyin taas Pentti Saarikosken runokokoelma Mitä tapahtuu todella? (50 sivua). Muutama uudelleen luettu kirja (Potterit, tosin ensimmäistä kertaa englanniksi, John Greenit ja Murakamin ruotsinnos YO-harjoitteluna). Parhaiten mieleen/suosikeiksi jäivät ainakin The Magus, We Were Liars, Invisible Monsters, Suuri illusioni ja Crush.

Yritin tänä vuonna vähän kirjablogatakin ja tuli tehtyä muutama kirjapostaus, mutta nyt loppuvuodesta olen taas laiskistunut siinäkin. Goodreadsissa voi kuitenkin aina seurata lukemisiani reaaliajassa, eli pyytäkää kaveriksi siellä jos kiinnostaa! Niin ja jos tahdotte tietää mitä olen tykännyt mistäkin kirjasta niin olen vähintäänkin arvostellut nämä kaikki tähdillä, joistakin taisin kirjoittaa muutaman sanankin. (Ja sieltä on myös helpompi ehkä nähdä näiden kirjojen nimet, kun nuo kuvat on aika pieniä tässä...) Mutta saa tietysti kysyä tämän postauksen kommenteissakin mielipiteitä tietystä kirjasta, vastaan mielelläni koska kirjoista puhuminen on aina kivaa!

2013 kirjat

Kertokaa vähintään yksi vahvasti mieleen jäänyt kirja vuodelta 2014!

ps. hyvää uutta vuotta ♥

21 comments:

 1. Oho, pitää varmaan itekin ottaa tavoitteeksi lukea edes 20 kirjaa ens vuonna. Tän vuoden kirjoista ehkä vahvimmin mieleen jäi Puhdistus, oon toki sen leffankin nähnyt, mutta kirjasta tykkäsin enemmän :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. lukeminen kannattaa aina :-)
   puhdistus on kyllä hieno kirja, vaikka oksanen rasittava tyyppi onkin :-D

   Delete
 2. Anonymous4:40 pm

  älä oo noin cool, alkaa masentaa :( luin ehkä viis kirjaa tänä vuonna ja nekin tyyliin koulua varten...

  ReplyDelete
  Replies
  1. nooh äläs nyt!! :-D ota tavotteeks lukea tänä vuonna enemmän, ei se vaadi mitään sen suurempia uhrauksia, sen kun päätät vaan :-)

   Delete
 3. mä luin tänä vuonna vaan 28 kirjaa mikä on tosi säälittävä luku edellisiin vuosiin verrattuna, buuuu.
  We Were Liars oli kyllä yks munkin lemppareista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. no mut hei, sulla alko yliopisto tänä vuonna niin ehkä on ihan oikeutettuakin lukee vähän vähemmän! eikä 28 ees niiiin huono luku oo, taisin lukea toissa vuonna ehkä jopa totakin vähemmän...
   se oli kyllä niin hyvä kirja, pitää lukea tänä vuonna se uudestaan nyt kun tietää mitä tapahtuu...! :-D

   Delete
 4. We were liars, Khaled Hosseinin kirjat ja Thr Secret History tais olla lemppareimmat tältä vuodelts :-)

  ps mistä oot tilannut noi potterit? rrrrakastan tota painosta kauniiden kansien takia, mut adlibriksestä ne on ainaki koko aika loppu >:-(

  ReplyDelete
  Replies
  1. noi on kyllä kaikki niin hyviä oioi!
   muistaakseni tilasin noita sekä adlibriksesta että suomalaisen kirjakaupan verkkokaupasta! eli siis sillon noita oli kyllä adlibriksessa, miksköhän ei oo enää? :-o

   Delete
 5. Anonymous10:54 pm

  Parhaiten mieleen on jäänyt Tulisielu ja Kirjavaras, mutta myös Aleksis Kiven Seitsemän veljestä kaiken sen veemäisyyden takia. Se oli aivan tuskaa, mutta olen onnellinen, että sekin homma on saatu suoritettua :---------D

  ReplyDelete
  Replies
  1. mun on pitänyt lukea the book thief vaikka kuinka kauan mutta oon kuullut siitä niin ristiriitasta kommenttia etten oo vieläkään uskaltanut :-D ehkä tänä vuonna vihdoin! tosta tulisielusta en oo kuullutkaan hmm täytyypä lukea ainakin juonikuvaus siitä!

   Delete
 6. Oma kirjasaldo oli tänä vuonna noin 20 kieppeillä, mikä oli mulle yllättävän hyvin! Haha, lupaan kyllä tsempata lukemisen kanssa koulun loputtua... Vuoden kirjoista lempparit oli varmaan joulukuussa luettut Tommi Kinnusen Neljäntienristeys ja Linnan Pohjantähti-trilogian toinen osa, suosittelen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. lukuloma on hyvä käyttää romaanien lukemiseen koulukirjojen sijaan ;-) t. kokemuksen syvä rintaääni...
   hei tosta neljäntienristeyksestä oon kuullutkin, täytyy pitää nimi mielessä jos loppuu luettava kesken jossain vaiheessa! ja huh, tykkäsin kyllä tuntemattomasta sotilaasta yllättävän paljon sillon kun sen luin, mutta ei linna ehkä ihan ekana mun to-read listalle pääse... :-D
   ps. oon huono ihminen, nyt uusi vuosi, uusi minä ja kunnostaudun uusien ihmisten tapaamisessa = nähdään tammikuun aikana!!!

   Delete
  2. Haha hienoa, näin teemme! :D

   Delete
 7. Anonymous5:30 pm

  Tähtiin kirjoitettu virhe :) Ihan hirveesti ei tullu luettua,mutta parannusta aiemmin vuosiin kuitenkin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hahah se on varmaan aika monen tän vuoden lempikirja :-D

   Delete
 8. Anonymous7:41 pm

  Miten otit uuden vuoden vastaan?:) Missä, keiden kanssa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. aluksi juhlistettiin pienemmällä porukalla ystävän synttäreitä sen luona ja sitten liikuttiin toisiin bileisiin ottamaan 2015 vastaan. ja sitten istuttiin yli tunti bussipysäkillä ja vihattiin elämää........ :-D

   Delete
 9. Heart-Shaped Bruise jäi ehkä parhaiten mieleen. Munkin tarkoituksena oli lukea joku 50 kirjaa, mutta jäi kauas tavoitteesta..

  http://oonatuuliablog.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. hei ton juonikuvaus herätti mielenkiinnon, katsotaan jos lukisin vaikka tänä vuonna! :-) ja hei, ei se oo niin vakavaa, ehkä tänä vuonna onnistut paremmin! :-)

   Delete
 10. huh, oon koittanu tsempata lukemisessa tänä vuonna, mutta 60 kirjaa en kyllä ihan lukenut... :--D ehdoton suosikki oli mia kankimäen asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin sekä aila meriluodon päiväkirja vaarallista kokea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. no minä kirjahullu huitelen ehkä omassa sarjassani tässä suhteessa, mut tärkeintähän on tietysti ihan vaan että ylipäänsä lukee! :-) pistänpä nuo molemmat muistiin jos alkaa to-read lista tyhjetä jossain vaiheessa vuotta!

   Delete