#välivuosi

UntitledUntitled

Olen ehkä vihdoin terve, tuntuu hyvältä.
Tänään olen ollut salaa todella kateellinen Helsingin valloittaneelle humalaiselle haalarikansalle. Vaikka yritin ärsyyntyä ykkösen ratikassa kaatuilevien opiskelijatyttöjen huutoon, on fuksielämä kovin kivan näköistä.
Meinasin jopa avata viime vuoden pääsykoekirjan tänään, mutta en sentään.
Ensi viikolla on onneksi vähän töitä taas, hyvin väliaikaisesti tosin.

Jos kiinnostaa, ilmeisesti livetwiittaan välivuottani itseironisen katkerasti tämän satunnaisen blogiavautumisenkin lisäksi.

32 comments:

 1. voin lohuttaa: tokan vuoden syksyllä se fuksivuoden ilakointi iskee käänteisesti ja eksponentiaalisesti takasin, vieläpä puoli vuosikymmenen pahimman elämänkriisin muodossa. tai ainakin mikäli ei oo heti ekana vuonna päässyt opiskelemaan sitä unelmiensa alaa. random yliopistohaahuilu ilman intohimoa omaa pääainetta kohtaan, en suosittele !

  ReplyDelete
  Replies
  1. no varmasti, jos tosiaan ei ole haluamallaan linjalla. sen takia en keväällä hakenutkaan kuin vain yhteen, koska en halunnut mitään "no tää vois olla ihan ok" -juttua.

   Delete
 2. Anonymous11:52 pm

  noi sun tohtorit on niin ihanat, että on ehkä pakko hankkia itsellekkin... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. hahah, suosittelen kyllä koska maailman parhaat kengät! ♥

   Delete
 3. Anonymous9:52 am

  Muistan tuon tunteen niin hyvin, kun itse ei ollut päässyt opiskelemaan ja olin jotenkin tosi katkera kaikista opiskelujutuista, haalareista ja ilakoinnista. Mut oikeesti, ehtii sitä myöhemminkin. Nyt oon opiskelemassa ja toivon, etten olis käyttänyt välivuosina yhtään energiaa minkäänlaiseen katkeruuteen. Yritä nähdä välivuoden hyvät puolet ja ottaa ilo irti nuoruudesta ja vapaudesta. Ei ehkä lohduta tällä hetkellä yhtään, mutta halusin sanoa tän, koska ymmärrän nuo fiilikset :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu, tiedän kyllä että ehtii myöhemminkin ja suuri osa fukseista ei ole suoraan lukiosta päässeitä mutta aina välillä luuseriolo vaan kohoaa niin suureksi et sitä on pakko huutaa koko maailmalle... kiitos lohdutuksesta! :-)

   Delete
 4. Mäkin pidin välivuoden ja mun mielestä se oli ihan makeeta, koska sillon voi vaan repästä ja tehdä jotain jännää (esim. mennä tarjoilijaksi Alpeille, kuten mä :D) ennen kuin jumittuu opiskelemaan&työelämään. Plus sit _kun_ pääset ens vuonna sisään niin se tuntuu tuplasti paremmalta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. huh, no toi kieltämättä kuulostaa repäsemiseltä! :-D mutta joo, varmasti tuntuu kivalta sitten joskus kun pääsee! en kyllä kestä jos en pääse ens vuonna, mutta se on hyvin mahdollista kun 14 otetaan sisään........

   Delete
 5. Mul on ollu tän viikon samat fiilikset ku asun otaniemes mut en kuiteskaa opiskele. Mäki haluun. Toivottavasti ens syksyn pääsee mukaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi ei, ehkä pahin mahollinen asuinpaikka jos ei oo itse opiskelija :'-D

   Delete
 6. mullakin välivuosi, samat pohdinnat. pakko hukuttaa ajatukset töihin ja avoimeen yliopistoon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. hitto mua ärsyttää kuin avoimessa on kirjallisuudesta vain verkkokursseja, kun mun olemattomalla itsekurilla sellanen ei vaan onnistuis. muuten olisin kyllä alottanut juu avoimessa, vaikka sekin olisi kolauttanut varmaan ylpeyttä...

   Delete
 7. Urgh joo fiilaan. Olen aktiivisesti vältellyt keskustaa ja aijon vältellä as long as possible. En vaan kestä. Pää hajoaa ja pelkään että muutun vuoden aikana vihannekseksi joka ei aikaansaa yhtään älykästä tai akateemista lausetta tulevissa pääsykokeissa ja jumitun johonkin merkityksettömään limboon ja välivuodet jatkaa vierimistään. Ainoa onni on, että toistaiseksi näytän kyllä junnulta (niiden parin näkemäni porukan) haalarihemmojen ja fuksilaumojen vieressä, eli ehkä joskus minäkin. Tai ehkä se haalari vanhentaa..

  ReplyDelete
  Replies
  1. <333 fiilaan sua niin täysillä! laitan viestiä tässä viikonlopun aikana niin sovitaan joku päivä jollon voidaan vihata maailmaa yhessä!

   Delete
  2. yes pls voin sit kertoo mun glorious urasta xD

   Delete
 8. Anonymous8:49 pm

  mitä alaa aioitkaan hakea? muistelen, että jotain kirjallisuuteen liittyvää :) voisithan koittaa hakea johonkin toiseenkin kaupunkiin? esimerkiksi Joensuussa Itä-Suomen yliopistossa voi opiskella kirjallisuutta pääaineena :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. yleistä kirjallisuustiedettä joo! joensuu ei innosta, mutta haen ehkä tampereelle tai turkuun helsingin lisäks, katotaan nyt :-)

   Delete
 9. pipsa8:43 pm

  voi kuule nyt asenne kuntoon! itsellä kaksi välivuotta takana, ja ehkä parhaat vuodet koskaan. nyt on fukseillessa onkin sitten erittäin mahtava opiskelumotivaatio, kun se tuntuu niin uudelta pitkän ajan jälkeen! ei pidä katkeroitua vaan ottaa kaikki ilo irti siitä mitä on! nyt kannattaa tehä jotain mitä et ehkä vois tehä sitten enää 10 vuoden päästä. itsellä tapana aina käskeä kaikki reissuun, pienellä budjetilla. parhaat asiat tapahtuu, tapaa parhaat ihmiset ja tajuaa että eihän sitä tarttekaan niin paljoa. maria, elämä on juhla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. "itseironisen katkerasti", siis en mä mitään tosissani oo katkeroitunut, vähän vaan kadehdin :-D mutta siis niin, tiedän että tarkotat vaan hyvää, mutta en nyt kestä tällasia opettavaisia ja holhoavia kommentteja oikein, eli jätän ehkä vastaamatta etten vaikuta ajattelemattomalta ja ilkeältä.

   Delete
 10. Anonymous11:35 pm

  Kommenttien perusteella et pidä näistä "ota ilo irti lähde sveitsiin" heitoista. En osaa sanoa, että haluatko kuulla vain tietynlaista "kannustusta" välivuosimasispostauksiisi, mutta ainakin musta ois kiva kuulla JOTAIN tuntemuksia muilta. Eli oletan, että luet kommentteja ihan kohtuullisella mielenkiinnolla.

  (tilanteessasi valittaisin aivan tosi paljon ja valittaisin kaikkien mahdollisten kanssa aiheesta, koska valittaminen on ihanaa, mutta nyt tästä huolimatta jotenkin koitan elämänintoilla tosi neutraalisti)

  Haluan kommentoida tohon kommenttiin, että ajattelit hakea myös turkuun / tampereelle, että hyvä. Hae ihmeessä. Helsingistä jonkinlaiseen "perseeseen" muuttaneena opiskelupaikan perässä (hah perse perä) voin kertoa, että elämä sujuu täällä ihan niin hyvin, että sitä on vaikea varmasti jonkun uskoa.

  Ehkä mikä tässä filosofoinnissa on ajatuksena on se, että (aivan päinvastaisesti kuin sä) mä toivoin välivuotta helsingissä, mutta pääsin 400km päähän opiskelemaan yliopistoon. Lähdin. Tuntuu, että tajuan silti sun fiilisten perusluonteen, vaikka oonkin tyytyväinen omaan tilanteeseeni... vaikken tätä sen enempää toivonutkaan (kuin sä välivuottasi).

  Haluan vaan sanoa, että stressaaminen on aina hukattua. Ja että älä ainakaan ajattele tulevaisuutta. Jos tuntuu paskalta, anna tuntua paskalta. Mutta sitten ei kannatta ajatella, että millon taas seuraavaksi mahtais tuntua paskalta ja kuinkakohan pitkään seuraava paskafiilis kestää.

  Tää oli aika huono. En oo kovin deeppi. Anteeksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. tää oli oikeestaan aika hyvä, ei ollenkaan huono! siis joo, noi "repäse ja lähde maailmalle" kommentit ei todella ole sitä mitä kaipaan, koska mun piti lähteä reilaamaan nyt syksyllä, mutta kaverin päästyä ns. varasuunnitelmakouluunsa se kariutui, koska kukaan muukaan ei pystynyt lähtemään. ja yksin en halua, koska a) olen nuori tyttö ja b) en haaveile yksin matkustamisesta. että siis kun suunnitelmat meni päin helvettiä matkustamisen suhteen niin ei kauheasti kiinnosta lukea sataa kommenttia, että maailmalle mars!!! :-D

   mutta siis joo, tampere/turku tavallaan houkuttaisi ns. uutena alkuna, mut sit taas toisaalta haaveilen helsingin yliopistosta kaikkein eniten kun se on mummon professuurin takia tullut tavallaan jotenkin tutuksi jo lapsesta asti. ja noh, kyllä mä kai olen aika kiintynyt helsinkiin paikkanakin.
   mutta en tiedä, katsotaan nyt miltä musta keväämmällä tuntuu!

   kiitos ajatusten ja kokemusten jakamisesta! :-)

   Delete
 11. Anonymous12:50 am

  arvelinkin, että oot suunnitellut jotain reissaamisenkaltaista, koska kuka nyt ei suunnittelisi semmoista kun on aikaa. perusteet a ja b on erittäin solid, aikalailla identtiset perusteen c) raha kanssa siihen, miksen oo ikinä itekään päässyt reilaamaan. (mutta kuka tietää milloin on seuraava massakausi ja itsetunto kohoaa sen myötä niin, että kehtaa lähtä yksin junailemaan, kun itsestä huokuu semmonen fiilis että dunkkuun tulee jos joku vähänkin kattoo vinoon sun ikiomaa läppärilaukkua...)

  mutta hei tosi jes jos jotenkin pääsin läpi ajatuksiisi tästä suunnasta. siis tästä suunnasta, joka ei tällä hetkellä ole samassa elämäntilanteessa.

  helsinki on ihana, mutta anna muidenkin kaupunkien houkuttaa.

  ja keskity nyt siihen miltä nyt tuntuu.
  kevätfiilikset on sitten keväällä.

  ReplyDelete
 12. Anonymous7:49 pm

  avoimeen yliopistoon!! se on jo sinnepäin... kohti unelmia! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. kuten ylempänä kommentissa jo sanoin, yleisestä kirjallisuustieteestä on avoimessa vain verkkokursseja (ainakin kun viimeks katoin niin oli), eikä mun itsekuri riitä sellaseen.

   Delete
 13. Itselläni 2013 keväällä kirjoittaneena tuli välivuosi omalle kohdalle ja nyt pääsin opiskelemaan taidetta. Välivuosi tuntui minusta ihan yhtä kamalalta. Tuntui, että erkaantui kaikesta, mikä ennen tuntui niin itsestäänselvältä. Olo tuntui aika yksinäiseltä ja vain unelmoin hauskanpidosta ja kivoista uusista kavereista. Voin luvata käsi sydämellä, että välivuosi voi olla hyväkin juttu ja tulet muistelemaan sitä hymy huulilla, vaikka se nyt aiheuttaisi vain kyyneleitä. En kuitenkaan kiellä, etteikö kaikki olisi parempaa, kun sinne kouluun pääsee. Toivottavasti tieto siitä, että parempia juttuja on kuitenkin edessäpäin, lohduttaa hieman. Halaus sinne ja kaikkea kivaa muutenkin! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos fiilisten jakamisesta, on aina kiva lukea samoja asioita käsitelleiden tyyppien ajatuksia! :-) uskon kyllä, että tää vuosi on ihan tarpeellinenkin, koska myös suoraan lukiosta seuraavaan opiskelupaikkaan siirtyminen olisi varmasti ahdistanut, mutta niin. nyt menee oikeastaan parhaillaan jopa ihan ok kun on väliaikaisesti (jopa vähän liikaakin) töitä tehtäväni niin ei mee pelkäksi haahuiluksi!

   Delete
 14. Anonymous8:37 am

  voi nauti välivuodestasi jos vain pystyt! itse pidin yhden ja nyt kun olen koulunpenkillä voin todeta että välillä sitä miettii miten kiva olisi jos saisi vain käydä töissä :-D pidän toki opiskelusta ja se tuo mukanaan monia mukavia juttuja, mutta yliopisto vaatii hurjasti töitä ja isoa itsekuria! myönnän olevani hiukan laiskuri.. välillä kaipaan välivuoden rentoutta, vaikka välillä se stressasikin.. pointti siis ehkä oli (kuten monella muullakin), että yritä vain nauttia elämästäsi nyt, vaikka se vaikealta tuntuisikin! :-) välivuotena on hyvä ottaa aikaa itselleen, siihen ei ihan heti tule uutta tilaisuutta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. musta tuntuu että oon ottanut vähän turhankin paljon aikaa itselleni.... ja siis itse ihan viihtyisin näin, mutta yhteiskunnan ja lähipiirin odotukset pakottaa stressaamaan. ja siis tiedän että tulen sitten yliopistossa ikävöimään rentoa elämää, mutta kaipaan jonkinlaista yhteisöä. työskentelen siis parhaillaan kotona, eli mulla ei ole mitään yhteisöä elämässäni ja se on pelottavaa. mutta toisaalta en haluaisi mihinkään pikaruokaketjuun tai kaupan kassalle töihin, että en tiiä. pahinta on se kun ei tiedä mitä haluaa.
   mutta joo, yritän tietysti. ehkä ahdistaa vähän tosin kun käsketään nauttimaan, koska jos ei nauti niin sitten ei nauti ja siihen ei kauheasti auta se että sanotaan: "nyt nauti"!!! :-D

   Delete
 15. Anonymous4:30 pm

  Bloggaatko enää? Missä postaukset?

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo toki, mutta vaan sillon kun on jotain sanottavaa.

   Delete
 16. Anonymous8:44 pm

  mä ajattelin kans yleistä kirjallisuustiedettä helsinkiin. (tai turku-tampere) kirjoitin keväällä -12. en oo repässy ja lähtenyt maailmalle. töitä kyllä tehnyt jonkin verran. mieti, mä alotin tässä kuussa iltalukiossa äikän kurssin. ainoa ongelma tässä on just se että pitäisi aktiivisesti hyödyntää tätä vapaata aikaa. samalla täytyy aktiivisesti pitää mieli siinä opiskelussa koska se on sitä mitä kaikki olettaa että teen. jos ei olisi sellainen olo että pilaan hyvinvointivaltiota tässä tukia nostaessani kun voisin samalla opiskella mutta en sitä tee, olisin ehkä ihan tyytyväinenkin! et sympatiat ja empatiat täältä.
  (sitä paitsi entä jos on ihan kiva ja hyvä olla niinkin että lukee kirjoja ja katsoo vitusti elokuvia? siinä on repäsyä kerrakseen kun katsoo Nymphomaniac vol 1 ja 2 putkeen.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos ihana, tällaiset sanat auttaa kaikista parhaiten ♥
   pahinta on se kun itse osaisinkin ehkä olla tyytyväinen tähän tilanteeseen jos lähipiirin ja yhteiskunnan odotuksia ei olisi olemassa. mutta ne on ja ne häiritsee niin paljon... mutta kyllä kaikki oikeastaan menee ihan hyvin jo, ainakin useimmiten!
   (ja ehkä nähdään vielä joskus yliopistolla, jos sinne asti elämässä päästään!)

   Delete