6 kirjaa

Untitled

 Cory O'Brien: Zeus Grants Stupid Wishes 
 A No-Bullshit Guide to World Mythology 
“So the moral of the story / is that apparently women ARE currency / but the exchange rate of women to gold / isn't actually that great."
★★★★

Tämä kirja ei varmasti miellytä kaikkia, mutta kuten jo Goodreadsissa paasasin, tekisi tällaisten ajatusten lukeminen varmasti hyvää monelle. Myyteillä leikittely ja jumalten ihmismäisten ominaisuuksien liioittelu yhdistettynä sinkoilevaan ja katkonaiseen kirjoitustyyliin, mitä muuta voisinkaan toivoa? Tällaiselle vastikään kirkosta eronneelle, mutta uskonnoista ilmiöinä kiinnostuneelle, tämä oli juuri oikeanlainen sekoitus huumoria ja ällöttävyyttä, mutta sitten samalla tämä sai kuitenkin  ajattelemaan ja pelkäämään fundamentalismia.


 Jhumpa Lahiri: The Lowland 
“Isolation offered its own form of companionship”
★★★★

Rakastin Jhumpla Lahiria joskus yläasteella ihan hirveästi, koska sitä ennen olin lukenut lähinnä klassikoita tai nuortenkirjoja, mutta multa loppui luettava kesken saaressa ja kinusin äidiltä jonkin kirjan luettavaksi. Vaikka rakastinkin Tuore maa -kirjaa huomattavasti enemmän kuin tätä, tykkään kyllä edelleen Lahirin yksinkertaisesta, mutta kauniista kirjoitustyylistä. Myös vaikeiden aiheiden käsitteleminen miellyttää, totta kai.
The Lowland kertoo kahdesta veljeksestä sekä naisesta, joka päätyy naimisiin aluksi toisen, sitten toisen kanssa. Udayan ja Subhash ovat olleet erottamattomat, mutta heidän tiensä alkavat erota Udayanin alkaessa vaikuttaa Naxalite-liikkeessä.


 Sylvia Plath: The Bell Jar 
“I was supposed to be having the time of my life.”
★★★★

Rakastin Sylvia Plathia juuri niin paljon kuin olin ajatellutkin rakastavani, mutta luin tämän kirjan ehkä vähän väärään aikaan. Tai sitten juuri oikeaan, mutta siis ahdisti välillä liikaakin. Siitä huolimatta rakastuin Plathin kirjoitustyylin ja tapaan kuvata ahdistusta ja sitä tunnetta kun pitäisi nauttia, mutta ei vain pysty.
The Bell Jar on osittain omaelämäkerrallinen tarina Estheristä, jonka haave on tulla kirjailijaksi. Päästyään työharjoitteluun muotilehteen hän ajattelee haaveen vihdoin toteutuvan, mutta hienoista juhlista ja työharjoittelupaikasta huolimatta Esther alkaa menettää kontrollin elämäänsä ja lopulta masentuu.

Untitled

 Neil Gaiman & Terry Pratchett: Good Omens 
 The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch 
“The future came and went in the mildly discouraging way that futures do.”
★★★★★

Good Omens on yksi hauskimmista ja älykkäimmistä kirjoista, jonka olen ikinä lukenut. Se on humoristinen kuvaus maailmanlopusta, ja mielestäni pokkariversion kanteen painettu kritiikki "The Apocalypse has never been funnier" kuvaa kirjaa täydellisesti. Tämä on juuri sellaista nopeatahtista ja mielikuvituksekasta tekstiä, joka pakottaa lukemaan eteenpäin, vaikka kello olisi kolme aamuyöllä.


 Carol Goodman: The Lake of Dead Languages 
“The future came and went in the mildly discouraging way that futures do.” 
★★★★★

Tajusin vasta äsken, etten ole kuin vain maininnut sivulauseessa The Secret Historysta teille!! Se on nimittäin ehdottomasti yksi lempikirjoistani ikinä, ja olen etsinyt kirjaa, jonka lukeminen herättäisi samanlaisia tuntemuksia. The Lake of Dead Languages on nyt toinen kirja, joka on päässyt edes lähelle (The Magus on se toinen).
Sisäoppilaitos, heti ensimmäiseltä sivulta alkava mysteeri, latinaa, menneisyyden sekoittuminen nykyisyyteen, varastettu päiväkirja, kolmiodraamoja (tai ehkä neliödraamojakin, hmmh), onnetonta rakkautta… Olen monesta arvostelusta lukenut, että ennalta-arvattavuus on pilannut muuten lupaavan lukukokemuksen, mutta ilmeisesti olen idiootti, koska itse tajusin yleensä vasta ihan hetki ennen jotain juonikäännettä, että nyt saattaa ehkä tapahtua näin. Ehkä idiootteudesta oli jotain hyötyä, koska ainakin sain lähes täydellisen lukukokemuksen.


 Chuck Palahniuk: Fight Club 
“With insomnia, you're never really awake; but you're never really asleep.” 
★★★★

Kuten en Invisible Monsteristakaan, en tahdo kertoa teille oikeastaan mitään tästä kirjasta, koska se ainoastaan pilaisi/laimentaisi lukukokemusta. En voinut antaa tälle viittä tähteä, koska keskityin liikaa vertailemaan näitä kahta Palahniukin kirjaa, joka ehkä harmittaa vähän nyt, koska olisin voinut rakastaa tätä paljon enemmän.
Fight Club on tarina tappelemisesta, unettomuudesta, pään sisäisestä maailmasta ja ehkä vähän ihmissuhteistakin (jos nyt jotain erittäin ympäripyöreää täytyy sanoa…).

21 comments:

 1. HYI luin juuri nuo tekstit läpi. että voi ihminen kirjottaa tönkköä tekstiä… :-D sovitaanko että saan syyttää siitä väsymystä…?

  ReplyDelete
 2. Anonymous2:09 am

  oi jee, kirjapostaus! <3 pistin nää kaikki heti to-read-listalle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hih jee!! :'--) kivaa että tykkäätte näistä!

   Delete
 3. Hei ihan loistavaa kuulla, että tykkäsit The Lake of dead languagesista, tilasin sen nimittäin just netistä, koska itsekin himosin jotain samanlaista kun Secret history!

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo tykkäsin siitä kyllä ihan hirveesti!! :-) toivottavasti et pety, koska se on kyllä näyttänyt jakavan ihmisten mielipiteitä aika paljonkin… :-D

   Delete
 4. Anonymous2:17 pm

  Nää kirjapostaukset on mun lemppareita sulta! Niin harva enää lukee, että on ihanaa, kun joku muukin kuin minä jaksaa innostua kirjoista! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. jee toinen kirjanörtti!! :'-D totta kyllä, vois alottaa jonkin vertaistukiryhmän lukeville nuorille täällä, kun niin harva omista kavereista lukee (kirjotin itse asiassa tästä aiheesta mun enkun YO-esseen, 90p tuli hahaa :'--D)

   Delete
 5. Anonymous2:37 pm

  hei säähän olit viime vuonna roskildessä? pystyisitkö antamaan mitään festarivinkkejä? mitä kannattaa ja mitä ei kannata ottaa mukaan. mää oon menossa ite kanssa ekaa kertaa festareille. apua! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu siellä olin XD roskilde on vähän hc verrattuna suomen festaritarjontaan, eli jos oot ihan suomessa johonkin menossa niin tätä mun pakkauspostausta kannattaa vähän soveltaa, mutta tällasen siis tein sillon ennen lähtöä: http://itkisitko-onnesta.blogspot.fi/2013/07/roskildeen-mukaan.html

   ja tosiaan roskilde on sellaset 9/10 päivää, miten nyt laskeekaan, eli tossa on aika paljon tavaraa siksi! :-D

   Delete
 6. nyt mun tekee mieli lukea Good Omens uudelleen vaikka oon lukenut sen varmaan kymmenen kertaa, eiih :-Dd

  ReplyDelete
  Replies
  1. hahah voi eii :'--D se on kyllä sellanen kirja, jonka tuun varmasti lukemaan vielä itekin monta kertaa!

   Delete
 7. Anonymous12:54 am

  jos ruotsin kieli sujuu niin suosittelen vilkaisemaan sellaista kirjaa kuin "det handlar om dig", mie tykkäsin :--------------)

  ReplyDelete
  Replies
  1. eikös se oo sen sandra beijerin kirja? taisin joskus sen blogia vilkuillessani nähdä jotain juttua siitä (en siis enää jaksa aktiivisesti lukea sitä, jotenkin alko kyllästyttää :-D). hmmh ehkä joskus lukaisen jos luettava loppuu kesken :-D nyt mulla on nimittäin n. 15 lukematonta kirjaa kirjahyllyssä ja niiden lisäksi vaikka kuinka monta to read -listalla! :-D mutta siis ruotsi sujuu kyllä, oon lukenut parikin kirjaa ruotsiksi :-)

   Delete
 8. Kivaa, kirjapostauksia! :) Heti alkoi kiinnostaa tuo The Lake of Dead Languages, pistänpä kesän lukulistalle. Hauskaa kesää! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kivaa kun tykkäätte näistä! :-) ja suosittelen kyllä lukemaan tuon, tykkäsin hirveästi! kiitos ja samoin! :'-)

   Delete
 9. Anonymous3:25 pm

  alotin sylvia plathin päiväkirjat, ajattelin että se leevitypy vois innostua. hain kans kirjastosta lasikellon alla mut totesin että se tuskin yltää yhtä korkealle kuin päiväkirjat. et suosittelen niitä. kylkeen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. hah leevitypy :'--D mutta joo, kiitos vinkistä! onkin ollut suunnitelmissa lukea ne päiväkirjatkin, kun niistä on niin kivoja lainauksia koko tumblr täynnä :-D

   Delete
  2. Anonymous8:57 pm

   voi, tulet huomaamaan että lainatakseen kyseistä kirjaa täytyy joko olla tajuamatta sanojen tarkoitusta tai sitten tajuat niin hyvin että toivoisit ettei niitä täytyisi lainata.

   Delete
  3. juu kyllä mä tiedän sen itsetuhoisen ja surullisen puolen plathista ja että sitä syytetään masennuksen ja itsemurhan romantisoinnista etcetc mut kyllä siellä on oikeesti ihan lainattaviakin lauseita, jotka voi koko konseptista erillisinä olla ihan toimiviakin :-) mutta ymmärrän kyllä täysin mitä tarkotat, jos ne lainaukset tosiaan ajattelee kirjaimellisesti koko konseptin valossa yms...

   Delete
 10. Anonymous5:03 pm

  hehe, lue se.

  ReplyDelete
  Replies
  1. tää kommentti oli jostain syystä mennyt roskapostikansioon hmmh :-D mihinhän tää on vastauksena, että mikä mun pitäisi lukea?

   Delete