books books books

IMG_3457

 A. S. King: Please Ignore Vera Dietz 
“Isn't it funny how we live inside the lies we believe?”
★★★★

Please Ignore Vera Dietz käsittelee Veran parhaan ystävän, Charlien, kuolemaan liittyviä tapahtumia. Tai ennemmin ehkä entisen parhaan ystävän, koska ennen kuolemaansa Charlie on hylännyt Veran. Vera on täydellinen päähenkilö, nimittäin yhtä aikaa hauska, fiksu ja sarkastinen, mutta epäsuosittu. Aika kulunut asetelma kun miettii YA-genreä, mutta käsittelytapa eroaa kuitenkin valtavirrasta sen verran, että ei tuntunut kuin lukisi uudestaan jotain jo lukemaansa kirjaa.

Luin viime vuonna ihan hirveästi ulkomaista YA:ta, koska pelkäsin kasvavani ulos siitä ennen kuin ehdin lukea kaikki to-read -listallani olevat kirjat. Ilmeisesti en kuitenkaan ainakaan vielä ole aikuistunut liikaa, koska tykkäsin tästä paljon.


 A. Lee Martinez: Divine Misfortune 
“Mortal life is too short to be worried all the time.”
★★★★

Divine Misfortune kertoo todellisuudesta, jossa jumalat asuvat ihmisten keskuudessa, ja itselleen sopivan jumalan voi valita nettideittipalvelua muistuttavalta sivustolta. Teri ja Phil toteavat tarvitsevansa jumalan, ja näin hyvää onnea lupaava pesukarhujumala Luka muuttaa asumaan heidän vierashuoneeseensa.

Tämä oli yksi hauskimmista ja kekseliäimmistä kirjoista aikoihin. Tykkäsin Martinezin huumorista ja kirjoitustyylistä, mutta loppua kohden kaikki alkoi olla ehkä jo vähän liian utopistista ja sekavaa, että olisin pystynyt rakastamaan tätä ihan viiden tähden verran.

IMG_3454

 Toim. Johanna Korhonen & Jeanette Östman: Kaikella rakkaudella 
 Sanoja seksuaalisuudesta ja sukupuolesta 
“Tämän kirjan olemassaolo kertoo siitä, etteivät asiat ole niin kuin pitää.”
★★★★★

Niin viisaita, mutta raadollisia sanoja, väärin kohdeltujen ihmisten elämäkertoja. Siis todellisuutta jopa täällä meidän 2000-luvun Suomessamme niin karuna. Mutta kyllä joukossa oli lohdullisiakin lauseita, jotka kertovat kehityksestä parempaan. Ja kyllähän me kaikki sen tiedämme, että kehitystä on vuosien kuluessa tapahtunut, mutta ei tarpeeksi. Tämä kirja, jos jokin, todistaa sen.

Voisin oikeasti lainata melkein koko kirjan tähän. Tämän lukeminen satuttaa, suututtaa ja ehkä vähän itkettääkin (ainakin minua), mutta siksi haluaisinkin haastaa jokaisen suomalaisen lukemaan tämän. Surullista on kuitenkin se, että en usko juuri niiden ihmisten tätä lukevan, joiden todellakin pitäisi. Ja vaikka tämä julkistettiin Eduskunnassa, en usko niiden päättäjien lukevan tätä, joilla voisi olla jotain opittavaa. Tai siis ei voisi olla, vaan on. Se, jota nämä tositarinat eivät kosketa, on kylmä ja tunneköyhä ihminen.

Lukekaa. Jooko.


 Chuck Palahniuk: Invisible Monsters 
“The one you love and the one who loves you are never, ever the same person.”
★★★★★

Invisible Monstersin juonen tiivistäminen/kertominen pilaisi vain teidän lukukokemuksenne. Ja noh, en kyllä osaisi edes kirjoittaa mitään fiksua tiivistelmää, koska jokainen asia liittyy toiseen ja on täysin ennalta-arvaamaton. Mutta sen verran voin sanoa, että kertoja on siis entinen malli, joka menettää kasvonsa "onnettomuudessa".

Rakastuin täysin Palahniukin kirjoitustyyliin, joka muistuttaa ajoittain jo melkein runoutta. Tämä on yhtä aikaa oksettava, itkettävä ja kaunis kirja. Yksi hienoimmista lukukokemuksista aikoihin, eli suosittelen!


 Ootteko lukeneet jotain kivaa viime aikoina? Otan suosituksia vastaan. 

23 comments:

 1. siis joo, invisible monsters oli kyä loisto! jäin aina vaan tuijottamaan niitä sivuja kun joku uus juonenkäänne kävi ilmi :-D
  ite oon ollu hyvinhyvin laiska lukija nytten, mutta tällä hetkellä kesken on magus (jonka aika lailla sun suosituksista otinki lukulistalla hah)

  ReplyDelete
  Replies
  1. no niinpä!! :-D aina kun aatteli et "aaaaa näin se olikin" niin seuraavaks osottautukin et "oho ei ollukaan" :'--D
   oi magus!! ♥ toivottavasti tykkäät siitä, koska se on yksi hienoimmista kirjoista ikinä! ja siinä on myös tota ennalta-arvaamattomuutta kyllä hahah… :-D

   Delete
 2. Anonymous10:08 pm

  jee kirjapostaus! pistin kaikki nimet muistiin, jos vaikka saisin itteni nyt kirjotusten loputtua taas lukemaan enemmän :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hei sinä onnellinen, oon vähän kateellinen, koska joudun ite vielä kerran istahtamaan eväsretkelle… uaaaaah en jaksa enää :-D mutta hyviä lukuhetkiä! :'--)

   Delete
 3. Anonymous10:23 pm

  Kivaa, paljon kasvoi taas lukulista :)
  Ite oon lukenut vaan matematiikan kirjoja pääsykokeita varten, joten nojoo, kivat lukemiset kaukana :-D Innolla odotan että saa ne pois alta ja pääsee kaunokirjallisuutta lukemaan numeroiden sijaan :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. hyi, kuulostaa mun kauhukuvalta!! :'--D mutta paljon tsemppiä lukemiseen, toivottavasti pääset opiskelemaan! :-)

   Delete
 4. Viimeisin lukukokemus on ruohometsän kansa ja se oli kyllä uskomaton♥ ja sitä ennen luin grrenin tähtiin kirjoitetun virheen, mistä myös pidin. Tosin pohdin edelleen olisiko lukukokemus ollut parempi ja jollain tapaa säväyttävämpi jos olisin sen englanniksi lukenut (harmi vaan oma kirlitaito ei taivu siihen.. tai sitten voisi vaan alkaa treenata ja alkaa lukea kirjoja englanniksi. Oisko sulla vinkkejä miten enkuksi lukemista kannattaisi lähtä treenaamaan :D).

  ReplyDelete
  Replies
  1. the fault in our stars, jee! ♥ ja kyllä, voin vastata pohdintaasi että lukukokemus olisi todellakin ollut säväyttävämpi, jos olisit lukenut englanniksi! se suomennos on jotenkin aika… noh, tunteita herättämätön verrattuna siihen alkukieliseen.

   kokeilepa vaikka ihan ekana lukea just tuo the fault in our stars englanniksi! silleen mä tein joskus yläasteella kun ekat kirjat englanniksi luin, että valitsin sellaisia kirjoja, jotka olin jo lukenut aikaisemmin suomeksi. ja greenin kirjat ei oo hirveän vaativaa kieltä edes, eli siitä sitten seuraavaksi voisin suositella vaikka looking for alaskaa ja paper townsia, jotka on mun ehdottomia lempikirjoja (ja paljon parempia kuin tFioS, vaikka siitäkin siis tykkään paljon!). mutta niin, suosittelisin muutenkin YA:ta (siis young adult) genrenä, koska niissä kieli on huomattavasti helpompaa! kokeile vaikka greenin jälkeen david levithania ja sitten tuo tässäkin postauksessa näkynyt please ignore vera dietz on aika helppolukuinen!

   Delete
 5. Aivan mahtavaa, että teet tällasia kirjapostauksia! :-) Täytyy ehdottomasti lukea muutamakin noista, esim tuo "Kaikella rakkaudella", kuulosti tosi hyvältä.

  Harmikseni en oo pitkään aikaan ehtinyt mitään lukea (okei, aikaahan olis vaikka kuinka, jos sen osaisi käyttää oikein), mutta äikän tehtävää varten selailen joskus lukemaani Kari Hotakaisen Luonnon lakia, ja tää oli musta ainakin tosi hyvä! Tykkään jotenkin tosi paljon Hotakaisen tyylistä näissä uudemmissa teoksissa.

  Ps. Tää blogi on ehdottomasti yks mun lemppareista ja rakastan, rakastan, rakastan sun hiuksia, varsinkin niiden väriä, ah ihana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. hih, kivaa kun tykkäätte näistä! musta on kiva jakaa kirjavinkkejä eteenpäin, jos vaikka saisin jonkun sellaisenkin lukemaan, joka ei muuten niin paljon lue + tietty kirjavinkkejä niille, jotka rakastaa kirjoja yhtä paljon kuin minä :-D kaikella rakkaudella on tosiaan tositarinoita, mulla ehkä lukukokemukseen vaikuttaa että yksi kirjan kirjoittajista on tuttu, mutta siis todellakin suosittelen lukemaan, koska noh, tuo saa kyllä ajattelemaan!

   en oo lukenut hotakaista ollenkaan, mutta sain synttärilahjaksi ihmisen osan, niin täytyypä lukea se tässä kevään aikana!

   ps. ääääk, KIITOS ainakin nääääääääääin paljon, ihana!! :-*

   Delete
 6. Paulo Coelhon Alkemistin luin tässä, oli kyllä mielenkiintoinen! Itsellä käynnissä juurikin The Fault in our Stars ja ah, vaikuttaa niin ihanalta että!

  ReplyDelete
  Replies
  1. äh en tiiä miks, mutta oon kehittänyt päässäni jonkin coelho-vihan, vaikka en oo ikinä lukenut sen kirjoja :'--D hahah ehkä mä vielä joskus uskaltaudun testaamaan, että oonko ollut taas kerran turhan ennakkoluuloinen… :-D
   ja oioi tFiOS ♥♥ lue sit looking for alaska ja paper towns myös, ne on greeniä parhaimmillaan!!!

   Delete
  2. Eveliina8:25 pm

   mä oon jonkun verran Coelhon kirjoja lukenut, mutta Alkemistia en laskisi lemppareihini. mun äiti on ihan hullu Coelho-fani ja omistaa lähes kaikki kirjat joten helppo aina sen hyllyistä hakee jotain jos haluaa lukea :-D mutta omiks lemppareikseni sanoisin 11 minuuttia ja Veronika päättää kuolla, jonka itseasiassa muutama viikko sitten vasta luin. Veronika päättää kuolla oli mielenkiintoinen, paljon mielenkiintoisempi kuin odotin ja sen loppu yllätti mut täysin!
   toinen, viimeisin kirja jonka luin, oli Anna mulle! (Irina Denezhkina). aika sekava kirja, mutta silti ihan hyvä. oon vähän kiikunkaakun suosittelisinko luettavaksi :-D ihan hauskahan se oli eikä lukemisella varmasti koskaan mitään menetä!

   Delete
  3. en tiiä, oon vaan ihan superskeptinen coelhoa kohtaan!! :'--D ehkä osittain siksi, että äiti yritti lukea joskus alkemistia ja jätti sen kesken kun vihas sitä niin paljon (luotan siis äidin kirjamakuun aika pitkälti) ja sitten pari muutakin samanlaisista kirjoista mun kanssa tykkäävää on sanoneet coelhon kirjoja huonoiksi. en tiiä, ehkä pitäis kokeilla, että vois muodostaa oman mielipiteen!

   mulla on niin miljoona lukematonta kirjaa hyllyssä nyt, että otan to read -listalle aika pitkälti vain "pakkolukeanythetiäää" reaktion aiheuttavia kirjoja :-D mutta ehkä sit kun luettava alkaa loppua kesken kokeilen tuota anna mulle!

   kiitos vinkeistä & mielipiteestä coelho-asiaan! :'--)

   Delete
 7. Oi ihanaa kirjapostaus! Mä ite luen tällä hetkellä Yksi lensi yli käenpesän-kirjaa ja vaik en oo iha pitkällä vien siinä ja tiiän tarinan entuudestaan koulun leffakerhon ansiosta niiin oon iha koukussa siihen. Suosittelen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hihii, kivaa kun näistä tykätään! :'--)
   kiitos vinkistä, laitoin tuon to read -listalle! kuulostaa mielenkiintoiselta :-)

   Delete
 8. Anonymous4:50 pm

  en tiedä kiinnostaako sua kiinan historia mutta jung changin villijoutsenissa sitä on kirjailijan oman suvun tarinan muodossa:) en yleensä itsekään lue historiallisia kirjoja, mutta tämä oli todella mielenkiintoinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. siis joo, kiinnostaa tavallaan aika paljonkin, mutta en tiiä pystyisinkö lukemaan tota ilman että repisin koko kirjan kun suututtaa niin paljon!!! mutta ehkä haastan itseni kärsimään ja luen ton. kiitos paljon vinkistä! :-)

   Delete
 9. Noniin mitä tarkoittaa YA-genre auta minua tyhmää?!? Ja haluan suositella Paulo Coelhon The Alchemist, hitto siinä on kirja joka kolahti!! Apua kun haluisin kommentoida kaikkiin sun postauksiin kun oot niin hyvä mutta minä olen laiskimus! Ja tässä maailman epäselvin kommentti ole hyvä! Ps tuliko uusi kortti jo :')♡ t.viivi

  ReplyDelete
  Replies
  1. YA=young adult! :-) ja kylläpä nyt suositellaan coelhoa, hitsi, ehkä mun täytyy kokeilla sitä vaikka oonkin superennakkoluuloinen :'--D
   voiii ihana sinä, kiitos! :-* kortti tuli joo tällä viikolla ja kirjoitan sulle mailin ens viikolla!! (t. toinen laiskimus) ♥

   Delete
 10. en ymmärrä miksi paulo coelho on niin monien mielestä hirveän hyvä. itse luin juurikin sen 11 minuuttia, joka oli mielestäni niin huono että oikein suututti ja meni lukuintokin hetkeksi !! takakannessa sanottiin: " kirjaa ei voi jättää kesken" ja minä halusin jokaisen sivun jälkeen vaan hylätä koko kirjan johonkin nurkkaan. olipas avautuminen, huh :-- D

  minä luin viimeksi nyt sellaisen kirjan kuin Huono karma. se oli semmoi hauska, mutta välillä yllättävän syvällisiinkin ajatuksiin ohjaava kirja ! suosittelen aurinkoisille kevätpäiville, hih

  ReplyDelete
  Replies
  1. hei ihanaa että kerroit ajatuksistasi, koska nyt mun ei tarvitse tuntea itseäni huonoksi ihmiseksi ennakkoluulojeni takia! :-D oon nimittäin kuullut muiltakin samanlaisia kommentteja kuin sulta, mutta iski vähän epäilys kun tännekin tultiin hehkuttamaan coelhoa… ehkä mä tosiaan vielä joskus yritän lukea jonkin sen kirjoista, mutta eipähän tarvi kiirehtiä sen kanssa nyt!

   huhuh, luin tuon juonisynopsiksen, kuulostaa hullulta!! :'--D mut ehkä koklaan jonain aurinkoisena kevätpäivänä, koska hulluus on välillä tosi ok! kiitos vinkistä :-*

   Delete
  2. haha joo, ei se ehkä ole ihan semmoinen kirja mitä yleensä luet, mutta jos joskus tulee halu lukea jotain mukavuusalueen ulkopuolista kreisihömppää niin se on hyvä kirja sellaseen :- D

   Delete