▲ ▴ ▲ ▴ ▲

1467359_541677192590804_1528677703_n
 #SELFIE 

(vitsit näyttää hassulta kun kaksi samaa naamaa tuijottaa tässä etusivulla nyt vierekkäin)

Tänään on ollut vaihteeksi jotenkin aika ihana päivä ja siihen on tasan yksi syy: aurinko. Ja ehkä myös se että kuura oli jäänyt nurmikkoon valkoisiksi kiteiksi ja aurigonvalo heijastui niistä niin kauniisti. Niin ja se että Merihakaa ja Hakaniemeä yhdistävällä sillalla pieni lumikerros narskui kenkieni alla vaikka kello oli varttia yli kaksi.
Ja oikeastaan syitä on vielä kaksi lisää koska kävin tänään viimeisellä koululiikuntatunnilla ikinä (!!!) ja ruotsin koe taisi mennä ihan kivasti.

Huominen äidinkielen esseepreliminääri hieman latistaa tunnelmaa koska en hitto halua. Saanko jättää pilkuttamatta, jakaa esseeni roomalaisilla numeroilla kappaleisiin ja unohtaa että jokaisessa lauseessa on oltava verbi ja että ei saa kirjoittaa ohi aiheen. Ja että edellisen lauseen olisi kuulunut loppua kysymysmerkkiin eikä pisteeseen, onhan se sentään kysymys.
Ihan vain kapinoidakseni typerää järjestelmää vastaan koska ei minulla ole oikeasti ongelmia asiallisemmankaan tekstin kirjoittamisessa mutta eihän se kerro niistä oikeista taidoista mitään. Onneksi äiti lohdutti sanomalla että luettuaan viime vuonna esseeni Tuntemattoman sotilaan naiskuvista se tajusi että osaan tehdä niinkin puuduttavasta aiheesta taidetta. Se oli kaunein kehu ikinä, onhan äiti kuitenkin yksi eniten arvostamistani kirjoittajista.
En tiedä tavoittelisinko huomenna kuuttakymmentä vai kymmentä pistettä. Luultavasti olen niin pelkuri että kuuttakymmentä. En nimittäin ehkä kestäisi lempiopettajani pettymystä jos en ottaisi tätä nyt vakavasti.

Niin ja NaNo laahaa vielä pahemmin jäljessä. Sunnuntaihin asti olisi aikaa mutta en ehkä jaksa kun se on niin kamalaa tekstiä muutenkin. Tai sitten päätän vain ylittää itseni ja raivotan sen 50K täyteen.

28 comments:

 1. 50K! GO GIRL, YOU CAN DO IT

  ReplyDelete
  Replies
  1. yääää en tiiä pystynkö oikeesti!! :-D nyt 34671 sanaa kasassa, aattelin kirjottaa tänään vielä 35K täyteen, ehkä vähän yli niin se ehkä ratkasee, että paljonko jaksan huomenna sen prelin jälkeen kirjottaa… jos pääsen huomenna lähemmäs 40K ni sit aion kyllä oikeesti saada sen 50K ajallaan täyteen, mut jos huomenna on täys blokki päällä niin katsotaan, katsotaan… :-D

   Delete
 2. Anonymous10:29 pm

  tämä blogi on pala taivasta maan päällä. tulen aina tänne oman elämän ahdistaessa, kun sinä tunnut aivan ystävältä, vaikka eihän me tunneta toisiamme. kirjoitat niin kauniisti ja rakastan tuota omaa kirjoitustyyliäsi, joka on omalaatuinen, mutta et kuitenkaan yritä liikaa ja mene tekotaiteellisuuden puolelle.
  ja olet niin kaunis tuossa kuvassa, että itkettää! oma naama näyttää niin masentavan tavalliselta sinuun verrattuna.

  paljon onnea preliin ja nanoon! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kuule, senkin IHANA! ♡ tekin tunnutte aivan ystäviltä, vaikka minä tunnen teitä vielä vähemmän kuin te minua. iiks mitä kehuja, en osaa suhtautua näihin! kiitos ihan hirveästi! :-* etkä varmasti näytä masentavan tavalliselta!

   Delete
 3. Anonymous10:40 pm

  Hei, voihan äikän esseeseen tarinan kirjoittaa ;-) Viime kevään yksi valioaineista (veikkaan että ne ovat sitä kuuttakymmentä pistettä) oli novelli, se oli hurjan hieno!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ai voi? en tiennytkään. mutta en mä edes novellin kirjoittamista kaipaa. en mä oikeastaan tiedä mitä mä siltä esseeltä kaipaisin, tai koko järjestelmältä. mutta jotain siinä on kyllä pahasti vialla :-D ehkä vain yritän sopeutua typerään muottiin (kuten olen tehnyt tähänkin asti) ja saan sillä tavalla ne pisteeni. tähän mennessä aina on tullut 55-60p. mutta tiedä sitten, kun tää on nyt sellainen oikea tilanne...

   Delete
  2. Anonymous11:09 pm

   Kyllä voi! Siinä valioaineessa just jätettiin pilkkuja pois ja kirjoitettiin verbittömiä virkkeitä (mm. yhden substantiivin virkkeitä). Suomen kuvalehti julkaisu joskus kesäkuussa(?).

   Mutta tsemiä siihen preliin, hyvin se menee! :-) Mä sain viime vuonna prelistä tismalleen samat pisteet kuin muistakin esseistä (ylppäreissä tietysti vähän heikommat...buhh).

   Delete
  3. oho noi pilkut todella hämmentää mua, koska niistä tehdään niin iso haloo yleensä YO:sta puhuttaessa! :-D ja joo kyllä mäkin oon kapinoinut esseissä ja kirjoittanut yhden substantiivin virkkeitä. se nimittäin kuuluu erittäin vahvasti mun kirjoitustyyliin. mutta sen pidempiin verbittömiin virkkeisiin en oo tainnut vielä uskaltautua kun tämä mun lempiopettaja on täysi kielioppinatsi :-D

   kiitos, toivottavasti! :-) hyh pelottaa kun kaikki saa sitten oikeasti ylppäreistä heikommat pisteet ja minä niin haluaisin vähintään sen 55p. silloin!

   Delete
  4. Anonymous12:53 am

   mä kirjotin kans novellin ylppäreissä. 55p läsähti!

   Delete
  5. no hyvä että niinkin voi tehdä ja sillä saa pisteitäkin :-) mutta tosiaan kuten sanoinkin jo, en kaipaa novellin kirjoittamista vaan jotain ihan muuta...

   Delete
 4. Tää sun blogi on ihan hurjan ihana ja inspiroiva, tätä on niiiin kiva lueskella!!
  Ja kyllä sä pystyt molempiin juttuihin, sekä hyvään äikän preliin että ton NaNon loppuun viemiseen, oot sen verran taitava kirjottaja (mitä nyt tän blogin perusteella voin sanoo:-D)! Hurjasti tsemppiä sinne, mieti sitä fiilistä kun saat sen 50K täyteen ja hyvät pisteet prelistä:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos ihana!! ♡
   toivotaan, toivotaan! ois kyllä oikeesti aika huikeeta saada se 50K täyteen, vaikka ei tuossa tähän mennessä syntyneessä satasivuisessa sanaoksennuksessa taida kovin montaa hyvää kohtaa olla :-D

   Delete
 5. Anonymous11:53 pm

  Olis tosi kiva lukea jotain sun kaunokirjallista tekstiä täällä blogin puolella, kun kirjoittamisesta aina puhut ja suurista tavoitteistasi! Ja aika söpö kuva sulla tossa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. en halua tehdä tästä vielä pahempaa sekametelisoppaa kuin tää jo nyt on sotkemalla mukaan vielä kaunokirjallisiakin tekstejä. enkä mä ole ikinä niihin niin tyytyväinen, että haluaisin pistää niitä kaikkien luettaviksi! ja kiitos! :-)

   Delete
 6. Ää mua harmittaa kun en oo kommentoinu sulle pitkään aikaan mitään. :-( mut nyt kuitenki tsemppiä preliin! Mulla se oli tänään ja saa nähä miten meni. Pelolla oottaen sen palautuspäivää.. Tsemppiä myös NaNoon ja koko abivuoteen! Pystyin samaistumaan moneen kohtaan viime postauksessa. Mullakaan kirjotukset ei menny toivotulla tavalla mut onneks on uusinta. Ehkä tästä abivuodesta jotenkin selviää. Pitää vain ajatella niitä mukavia juttujakin eikä keskittyä vain negatiivisiin asioihin. :-)

  Ps. Söpö kuva!! Ja tää postaus piristi mun muuten masentavaa päivää. Oot ihana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. sun kommentit on aina niin kivoja, kiitos!! :-* hitsit oli muuten hyvät preliaiheet!!! oisin voinu kirjottaa vaikka kuinka monesta :-D valitsin tietysti sen lukemista käsittelevän, heh :-D otin ehkä turhan paljon taiteellisia vapauksia välillä, mutta saattoi se mennä silti ihan putkeen. tai vähintäänkin ihan hyvin, uskoisin :-)
   tsemppiä sullekin abivuoteen! harmi, ettei sullakaan mennyt kirjotukset hyvin, mutta onneksi tosiaan päästään kummatkin uusimaan! toivottavasti paremmalla menestyksellä sillon sitten :-)

   ps. hih kiitos, ite oot ihana!! ♡

   Delete
 7. Anonymous7:02 pm

  Anteeks tää tyhmä kysymys, mutta mitä toi "K" tarkottaa. Vaikka 40K tai 11K ? Nään sitä sika usein, niinkuin tässäkin postauksessa, mutta niin. Ja kuka on sun lempiope?:)
  Oot hirmu kaunis!! Toi kuva on IHANA!

  ReplyDelete
  Replies
  1. se tarkottaa tuhatta! siis 50K tarkottaa 50 000, 40K on 40 000, 11K on 11 000 jne :-) lempiopettaja on yksi äidinkielen opettajista (+ ussan opettaja).
   voi kiitos hirveästi!! ♡

   Delete
 8. Anonymous7:08 pm

  Mistä toi sun musta toppi on? Minkä pitunen se on? Oon ettiny tollasta lyhyttä!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. se on UFF:ista ja se on ihan normipitunen, eli ei oo sellanen lyhyt :-( mutta mun kaverilla on sellainen lyhyt ton tapanen bikbokista, eli kannattaa käydä kattomassa vaikka sieltä! :-)

   Delete
 9. Anonymous7:08 pm

  Eiku se taitaaki olla kauluspaita!!! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. ei tuo oo kauluspaita vaan se on sellanen toppi, jossa on poolokaulus :-D

   Delete
 10. mä voitin NaNon tänään(!!!!) ja tää fiilis on sen verran hieno että jos mitenkään pystyt niin kantsii yrittää saada se 50k täyteen :-)

  ps oi kun oot kaunis tuossa kuvassa

  ReplyDelete
  Replies
  1. huhhuh ONNEA!!! ei vitsit pitäisköhän munkin yrittää… tuntuu niin turhalta jotenkin kun tuosta ei oo tulossa yhtään sellanen kuin haluaisin ja aloin katua mun aihetta heti ekan viikon jälkeen, jolloin vaihtaminen oli jo vähän myöhäistä :-D mut ois se hienoa saada se 50K täyteen, koska sit vois olla niin superylpeä itestään, eikä kaikki se tohon käytetty aika olis ollut ihan turhaa… hmmh, katsotaan paljonko saan tän illan/yön aikana sanoja kasaan! se määrittäköön sen, että aionko yrittää :-D

   ps. voi kiitos ihana! ♡

   Delete
 11. Anonymous12:44 pm

  Hieno otsikko:) Miten sen teit?

  ReplyDelete
  Replies
  1. macbookin erikoismerkeistä kahden kokoisia kolmioita :-)

   Delete
 12. Anonymous12:46 pm

  Onko sulla ikinä ollu ikäkriisiä? Millon? Vai onko nyt? :)

  Ps. Oot niin nätti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ei oo ennen ollut, mutta nyt alkaa vähän kauhistuttaa tuo helmikuinen YHDEKSÄNtoista... huhuh, ehkä kestän sen vielä mut kahteenkymppiin en haluu ikinä XD

   ps. voi ihana, kiitos! :-*

   Delete