remontin tulos

Hui kun täällä näyttää oudolta! Ja hyi, en enää ikinä halua muuttaa yhtään ulkoasujuttua täällä, koska tuo Bloggerin uusi HTML-pohja on ihan mahdoton!! Mulla on oikeasti ihan hyvät perustaidot koodauksesta (kiitos Googlen ja yläasteen ATK-tuntien), mutta eihän tuosta ymmärrä enää mitään. Löysin onneksi jonkun koneelle varmuuskopioksi tallentamani kivikautisen version, jossa fonttina oli vielä Verdana ja muutenkin tuli niin nostalginen olo kun liitin sen tuon hepreakoodin tilalle. Sitä muokkaamalla sain tällaisen lopputuloksen, johon en ehkä oo ihan vielä tyytyväinen, mutta kyllä yleisilme ainakin parani ja raikastui.

Nyt täällä on kyllä kaaos, koska pitää muokkailla vanhat postaukset taas kerran kuntoon. Ulkoasun muuttaminen on aina niin kamala urakka, kun teen kuitenkin postauksiin yleensä sellaisia muutoksia, joita ei pysty suoraan muuttamaan HTML-koodin mukana.

Ja hei vitsi, miksen oo ikinä ennen tajunnut miten kivalta tää laidasta laitaan menevä teksti näyttää!! Selkeyttää niin paljon. Sitäkään en saanut muutettua suoraan koodista (en osaa oikeesti tehdä enää mitään sille, blahh), mutta kai jaksan muokkailla sen yksittäisiin postauksiin siinä muita muutoksia tehdessäni... Eli älkää nyt hetkeen kauheasti selailko vanhoja postauksia, kun täällä ei ole niin hirveän esteettinen tunnelma just nyt. Tää ensimmäinen sivu on nyt kunnossa niin kommentoikaa sen perusteella:
miltä näyttää?

18 comments:

 1. Anonymous12:50 am

  hei hyvältä näyttää täällä nyt! tuo raikkaus todella kuvaa yleisilmettä :) se vanha fontti oli kyllä ihan nätti ja vanhanaikainen, mutta tää on niin paljon selkeämpi! ja ne mustat otsikkopalkit oli myös ihan hauskat, mutta vähän "tunkkaiset". näin on paljon parempi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. oon kyllä erittäin samaa mieltä vanhasta fontista ja mustista otsikkopalkeista! mutta siis ihana kun tykkäät!! :-)

   Delete
 2. Anonymous12:51 am

  Hyvältä näyttää, toi laidasta laitaan menevä teksti on kyllä superkiva! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitoksia! :-) juu eikö ookin, en ymmärrä miten en oo ennen tajunnut kokeilla sitä! :-D

   Delete
 3. Anonymous2:25 am

  onpas onnistunut uudistus, tykkään! :--)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos, mäkin tykkään!! :-)

   Delete
 4. Heiii miten sait ton tekstin tasaseks tuolta reunasta? Muokkasitko sen html-koodista? Itse oon pähkäilly tosi pitkää miten saisin tekstin noin :/ ihanalle näyttää tää ulkoasu! :-)

  -niina

  ReplyDelete
  Replies
  1. siis kuten tekstissäkin lukee niin en muokannut suoraan koodista vaan joudun tekemään sen jokaiseen postaukseen erikseen. mutta siis siitä samasta kohtaa mistä postausta tehdessä esim. voi keskittää tekstin niin valitsen sen missä se teksti menee laidasta laitaan. ja kiitos! :-)

   Delete
  2. Anonymous7:45 pm

   eiks toi reunajuttu oo tyyliin joku float: right tms? tai text-align... en oo kyl varma.

   Delete
  3. siis se on text-align: justify mut en saanut sitä sinne koodiin kun oli ongelmaa sen koodin kanssa muutenkin :-D

   Delete
 5. Anonymous3:08 pm

  Näyttää kivalta:) jotenki ite tykkään silti enemmän siitä fontista mikä sulla oli ennen, mutta nää otsikot on kyllä nyt paljon paremmat! Ja noi tasaset reunat tekstissä on kivat!
  Oot jotenki eriolonen mun silmissä luonnossa ja sit tääl blogissa:o Vaikutat aika ujolta tai hiljaselta luonnossa ja täällä taas et. Aina kun luen näitä postauksia, kuvittelen eri marian joka on nää tehny.

  :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos! :-) kyllä munkin mielestä se courier new näytti tavallaan nätimmältä, mutta kyllä tää uusi fontti on selkeämpi. toivottavasti totut muutokseen!

   hmmh et varmaan oo mun kanssa kauheasti tekemisissä jos sulla on musta ujo ja hiljainen kuva... :-D saatan ehkä olla ujo tuntemattomampien ihmisten seurassa, mutta en kyllä aina silloinkaan. ja mun mielestä vaikutan täällä blogissa ehkä ujommalta ja hiljaisemmalta kuin oon oikeasti :-D hah, hassua! kukahan sä olet hmm...

   Delete
 6. Anonymous3:56 pm

  kivalta näyttää! en meinaa huomaa kyl et millon postaus vaihtuu, mutta ehkä siihen tottuu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos! :-) no nyt kun sanoit niin ehkä joo etenkin nopeasti selattaessa saattaa jäädä huomaamatta... mutta eiköhän siihen totu :-)

   Delete
 7. Anonymous4:46 pm

  en oikeen tiiä et mitä tarkotat tolla uudella html koodilla. Tai siis kun meet muokkaamaan sitä html koodia nii joo se näyttää oudolta ja on muuttunu sellaseks lyhyeks. Mut sit ku rämppäät sitä hiirel (niiku kaksoisklikkailet) nii se muuttuu siks normaaliks. En tiiä millasee koodii oot tottunu mut musta toi on ainaki se normi :---DD (siis ei se eka vaa se toka). tajuutko

  ReplyDelete
  Replies
  1. häääh :-D yritin kaksoisklikkailla sitä nyt joka kohdasta, mutta ei se muuttunut mihinkään :-O ehkä se on nyt niin sekaisin kun heitin sinne sen ikivanhan koodin ja se muunsi sen tuohon uuteen muotoon ja en tiiä :-D mutta siis joko en tajunnut (hyvin mahdollista...) tai sit se on sekaisin...

   Delete
  2. Anonymous3:58 am

   siitä vasemmasta reunasta saa ainakin niistä mustista "nuolista" auki kokonaiset koodit, mulla ainakin kun ne avaa niin näyttää samalta kun ennen !

   Delete
  3. hahah joo okei mulla aukee sieltä nyt jotain ihme merkkilitanioita XD taisin sekottaa koko koodin lopullisesti pistämällä sen kivikautisen version sinne... noooh, en varmaan voi enää ikinä muuttaa sieltä mitään eli pakko tehdä kokonaan uusi blogi sit kun seuraavan kerran koen tarvetta muutella ulkoasua... :-D nohh, katsotaan katsotaan...

   Delete