ohi on.

IMG_8466IMG_5377IMG_5376IMG_5378

Olen helpottunut, vaikka en ehkä saisikaan olla. Ei se mitään tiedon riemuvoittoa ollut, mutta onpahan ohi. Mutta nyt YO olkoon vaiettu asia täällä. En jaksa miettiä, pelätä, ajatella tuomiotani. Musertavahan se on joka tapauksessa ‒ se on ollut selvää jo varsin kauan.
Itseinho. Vaikka en myöntänytkään sitä teille kellekään niin se on päällimmäisin tunteeni nyt kun itken Paulan ja Miran Molemmille Puolille ja tungen oppikirjani vaatekaapin perälle.

Nyt pitäisi hoitaa enää yksi typerä kirjallisuusessee maanantaiksi ja sitten olen vapaa tästä jaksosta elämässäni. En tiedä seuraavan paremmuudesta, mutta ainakin voin tuudittautua takaisin tekemättömyyteeni tuntematta enää jatkuvaa syyllisyyttä.

Ensi viikolla Porvooseen etsimään niin pitkä aika sitten kadotettua kamisrakkauttani. Sitten enää viikko koulua ennen Berliiniä. Ihan pian, pian, pian. Kauniita päiviä ja pitkiä tupakansavuisia öitä. Sitä minä odotan. Hämärtyvää todellisuudentajua ja sitä kun hymyileminen ei enää tunnu vaikealta.

Nyt Juhani Aho, inspiroithan minut kirjoittamaan.

17 comments:

 1. Anonymous10:46 pm

  kyllä on oikeus olla helpottunut, älä luulekaan mitään muuta! olet ihana silti <3

  ReplyDelete
 2. Yks juttu, jonka on näiden muutaman vuoden opiskelun jälkeen tajunnut, on että niillä yo todistuksilla ei oikeastaan niin kauheasti väliä ole. Niitä on turha jäädä murehtimaan!

  Ja Berliini on ihana! Vaikka varmaan tiedätkin jo, Mustafa's Gemüse Kebap (Mehringdammilla) on ihan ehdoton.

  ReplyDelete
  Replies
  1. no juuh, niinhän se kai on.

   en oo koskaan käynyt berliinissä, mutta uskon kyllä sen ihanuuteen! onneks roosa on asunu siellä viime vuonna 4kk niin se tietää varmasti kaikki parhaat paikat ;-D mutta täytyypä kokeilla tota!

   Delete
 3. oot huoppu, yo ei määritqä sua ihmisenä mitenkään eikä edes täysin testaa koko tietoutta. Sitäpaitsi eihän sitä vielä tiedä. Itse lähdin tavoittelemaan Etä enkusta, mutta paniikin takia täysin perseelleen menneen kuuntelun (60p kun yleensä yli 80p) ansiosta pelkäsin lähinnä Ctä. Kuitenkin nyt alustavien mukaan odotellaan vahvaa M! Ei toki sitä mitä lähdettiin hakemaan, mutta olosuhteisiin nähden sopeudun. Suosittelen miettimään pitkällä aikavälillämkuten mun faija neuvoi. Eli tuntuuko pahalta enää viidenvuoden päästä? Tuskin. Kyllä me tästä vielä, lakki päähän ja maailmaan tuli mitä tuli. Haleja!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaunista tekstiä, klingklong kielen syy on kosketusnäyttö ja nakkisormet.

   Delete
  2. kosketusnäyttö koituu välillä munkin kohtaloksi... :-D
   mutta kiitos! :-* en oo vielä saanut mitään alustavia, mutta tiedän alittaneeni kaikkien odotukset. itkettää ja harmittaa ja ärsyttää kun sukulaiset laittaa viestejä ja sähköposteja, joissa ne tietää miten loistavasti mulla on mennyt kirjotukset kun oon niin fiksu ja ahkera............ jooh. en kehtaa kattoa niitä silmiin enää ikinä.

   Delete
  3. Anonymous9:53 am

   Voi, kyllä se olo alkaa pikkuhiljaa helpottamaan. :-) Kyllä kaikki varmaan tietävät, ettei yokirjoitusten arvosanoilla ole enää parin vuoden päästä mitään väliä eivätkä ne määritä ihmistä. Mutta jumalauta, kyllä se niiden aikana harmittaa noista faktoista huolimatta, ymmärrän sen täysin. Kaikkea ihanaa sulle vapauteen, nauti paljon niin tyhmät yokirjotuksetkin väistyvät mielestä. :-* Yritä muistaa, että olet hyvä juuri sellaisena kuin olet. :-)

   Delete
  4. voi kiitos ihana! :-* eihän ne juu määritä ihmistä eikä niillä ole oikeasti mitään väliä, mutta kyllä se pahalta tuntuu kun suvussa on melkein pelkkiä L:n papereita ja kaikki oikeesti olettaa multakin tulevan sellaiset (paitsi äiti ja markus ♥♥♥).

   Delete
 4. Anonymous1:51 pm

  yo on v'ähän yliarvostettua! toki niistä saa joissain kouluissa muutamia pisteitä hakuvaiheessa, mutta loppupeleissä niistä ei paljoa iloa saa. niitä jännittää ja ne ärsyttää ja hermostuttaa, mutta totuus on ettei pian kokeiden/valmistumisen jälkeen edes muista enää mitä kirjoitti. nimimerkillä, kirjotin viime keväänä ja nykyään pitää ihan miettimällä miettiä mitä kirjotin ja miten ne sitte menikään.

  ei niistä pidä liikaa stressata, ei oo nii iso juttu! vaikka kirjotusten aikaan tuntuu ihan toiselle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. no juujuu kyllä mä tiedän nää faktat, ei niiden miljoona kertaa toistaminen mitään auta :-D yritin tuossa tekstissä lopettaa tän YO-keskustelun ihan kokonaan kun en enää jaksa puhua siitä.
   mutta kiitos, kyllä mä tiedän että säkin tarkoitat vaan hyvää :-*

   Delete
 5. Anonymous3:15 pm

  Joo fiilaan en halua kuulla sanakaan yosta ennen maaliskuuta ja kyselyt ja vertailut miten meni lähinnä ahdistaa. Antakaan mun jo olla, meni perseelleen en halua muistella tilanteita kiitos hei. Sinänsä itellä on jo laantunut se oma pettymys itseensä mutta ruoskin muiden odotusten pettämisestä itseäni. Mut joo blahblah kaikki tiedämme lohdutusveisut ettei yolla ole merkitystä myöhemmin, paha vaan tässä tilanteessa asentua silleen. Parhaiten onkistuu kun tukitaan suumme aiheesta kiiiiitoos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. i feel you!!! ytl on saatanasta ja siksi vaietkoon kaikki :-D onneks kohta on syysloma!! :-)

   Delete
 6. Anonymous3:43 pm

  mitä meinaat kadotetulla kamisrakkaudella ? :o eikö se ookkaa se parhain juttu teijän koulus :o

  ReplyDelete
  Replies
  1. monille on, mulle ei oo ollut pitkiin aikoihin. koko viime vuoden lähinnä vihasin niitä treenejä ja meinasinkin lopettaa. en kuitenkaan lopettanut, koska haluun kamiksen laulamaan mun ylppäreihin... :-D hyvä syy. mutta nyt oon löytänyt taas vähän motivaatiota ja treenitkään ei oo enää ihan niin hirveetä sähläystä kuin ennen. mutta jotenkin somniumiin liittymisen jälkeen oon lähinnä pidellyt kamiksessa korviani kun tiedän miltä se laulu voisi kuulostaa.

   Delete
  2. Anonymous8:48 pm

   Onko kamiksessa sit joitain jotka ei osaa laulaa vai onks siel tapahtunu jotain muutoksia ;o

   Delete
  3. no siis ei siellä nyt varsinaisesti ketään sellaista ole, joka ei osaisi laulaa. eniten ehkä soundillisesti inhottaa vire ja liian vahvat persoonat. on somniumissakin joo vahvoja persoonia ja paljon vahvempia kuin kamiksessa ees (esim. LaMulla opiskeleva rakas veljeni hyvänä esimerkkinä...), mut jotenkin ne saa sulautettua äänensä siihen kuoroon kuitenkin paremmin.
   mut siis kyllä mun mielestä kamiksella on aina ollu vireen kanssa ongelmia, ainakin siis nyt niinä vuosina kun oon ite ollut siellä. ei siihen ykkösellä kiinnittänyt niin paljon huomiota kun en tiennyt mistään vertailukohteesta :-D

   Delete