ROSKILDE day 2 & KØBENHAVN

IMG_2079_1IMG_2076_1IMG_2070_1IMG_2071_1IMG_2084_1

Olin aika järkyttynyt teltassa nukkumisen epämukavuudesta herätessäni aamulla pitkän yön jäljiltä. Surkeat unenlahjani oli pitäneet mut nimittäin aika pitkälti koko yön hereillä väsymyksestä huolimatta. Tai sain kyllä nukuttua ehkä viiden tai kuuden tunnin unet, mutta makoiltiin paikoillamme kuitenkin sellaiset 12-14 tuntia, että siihen verrattuna se ei ole ihan hirveästi...
   Heitin kuitenkin kesämekon (ja sukkahousut, neuleen ja takin, voi kylmyys...) päälle ja suin hiukseni nutturalle. Voin muuten kertoa, että kihartuvan otsatukan kanssa festaroiminen oli varsin ikävä kokemus! Mutta pystyin onneksi pitämään otsatukkaa niinä päivinä kun kävin suihkussa.

Lauantaista keskiviikkoon varsinainen festarialue ei siis vielä ollut auki ja oli aika vähäisesti esiintyjiä. Ja kaikki warm-up -päivien esiintyjät oli ns. "pikkuartisteja", eli suuret nimet oli säästetty sitten torstaista sunnuntaihin.
   Sunnuntaina mentiin 14:30 katsomaan Ice Cream Cathedralia, joka löytyi tuosta ajastamastani Roskilde line-up -postauksestakin. Eteerinen tunnelma, ei hirveästi yleisöä, laulajan kaunis ääni ja toimivia biisejä, joiden osan sanatkin melkein osasin kuunneltuani kotona bändin musiikkia aika paljon. Nuo keikkakuvat onkin siis juuri Ice Cream Cathedralin keikalta, ja se oli ainoa keikka, joka käytiin katsomassa sunnuntaina.

IMG_2089_1IMG_2098_1IMG_1812

 #köpis #eilenuitiinmudassa #elossaollaan #kohttakasroskildeen 
 #epicness #ohmy #lifeisgood 

Keikan jälkeen lähdettin junalla Köpikseen, koska mun äiti ja Björn oli siellä odottamassa vaihtolentoa Suomeen, kun ne oli matkalla Grönlannista kotiin. Näin siis sittenkin maman!!! Hehezz, oon aika äidin tyttö, jos ei oo ennen käynyt ilmi täällä... :-D Käveltiin Nyhavniin syömään ja lohipasta maistui mainiolta! Parin tunnin päästä halattiin sitten jäähyväisiksi ja me jäätiin Inkerin kanssa kiertelemään Köpistä, kun oltiin kerta maksettu kalliit junaliput sinne.
   Köpiksessä menee kaupat ja kahvilat sunnuntaisin tosi aikaisin kiinni ja me oltiin liikkeellä vasta kuuden jälkeen, eli tyydyttiin istuskelemaan Nyhavnissa ja vain kävelemään kauniita katuja ympäriinsä keskusta-alueella. Lopulta päästiin kävelemään vähän odotettua pidempäänkin, kun onnistuttiin eksymään ollessamme matkalla takaisin juna-asemalle... Löydettiin kuitenkin muutaman ylimääräisen kilometrin jälkeen perille ja lähdettiin junalla takaisin Roskildeen.

IMG_2108_1IMG_2109_1

Näissä kuvissa näkyy illan tunnelmat, kun yritettiin ladata kännyköitämme sellaisilla generaattoripyörillä, joista sai sähköä ilmaiseksi. No ei kyllä ollut kauhean tehokasta... Oltais varmaan jouduttu pyöräilemään koko yö, että oltaisiin saatu akku edes puolilleen. Luovutettiin siis ja ostettiin superkätevä laturisysteemi neljälläsadalla kruunulla (55€), mutta siitä sai onneksi 200 kruunua (27€) takaisin sitten vikana päivänä, kun palautettiin se. Ja onneksi meillä on molemmilla minäpuhelimet, niin pystyttiin tosiaan ostamaan se yhteiseksi niin puolitettuna toi hinta ei tuntunut pahalta.

Illalla lähdettiin kiertelemään meidän leirintäaluetta ympäriinsä ja törmättiin sattumalta suomalaisiin! Olikin muuten reissun ainoat suomalaiset, joille puhuttiin jotain. Hirveän vähän oli nimittäin suomalaisia tuolla, tai ainakaan meidän ikäisiä. Tosin ei siellä meidän ikäisiä muutenkaan mitenkään liikaa ollut... Oltiin aika vauvoja siellä oikeasti.
   Mutta tosiaan mentiin sitten niiden tapaamiemme suomalaisten sirkustelttaan istuskelemaan. Inkerillä oli hirveä allergia ja päänsärky niin se lähti aika aikaisin nukkumaan, mutta mä jäin juomaan vodkaa ja kaljaa (oon niin ylpeä itsestäni onnistuttuani juomaan tän reissun aikana irvistelemättä suuremmin ainakin neljä kaljaa! t. kaljahater_95) ja puhumaan suomea!! Yöllä kyllä löysin itseni puhumasta kielten välisistä eroista jonkun 60-vuotiaan irkkumiehen kanssa, joka oli näyttänyt yhdelle suomalaiselle edellisenä iltana Köpiksen yöelämää. Suomi on kuulemma ainoa kieli, jota se ei pysty ymmärtämään ollenkaan. Puhuttiin prepositioista ja kaikesta yhtä jännittävästä hehezz! Voi yölliset keskustelut, kun päässä pyörii sopivasti ja ympärillä on niin paljon tuntemattomia ihmisiä.

8 comments:

 1. Anonymous12:30 pm

  oon niin kateellinen! :D ja kateus vaan kasvaa jokasen tällasen postauksen myötä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. hahah voi ei, älä oo! :-D lähe ite ens vuonna vaikka! :-)

   Delete
 2. Anonymous3:44 pm

  uuh coolness! ootte siistei muidui :---)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hehezzz joo tosi siistei! :-D mut kiitsa! ja muidu on paras sana!!

   Delete
 3. siiis VITSIT mä odotan koko ajan jatkoa tälle stoorille, ihan parasta että kirjoitat näin tarkkaan teidän reissusta ja kaikista jutuista mitä mahdollisesti kantsii ottaa huomioon jos itse tuonne lähtis joku vuosi >:-) AI ETTÄ. Näyttää ihanalta ja tuntuu pikkusen siltä että oisin ollu tuolla kans kun voin tälleen eläytyä! JEEEE <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. jee kiva kun tykkäät!! :-) näitä on myös kiva tehdä ja näitä on varmaan kiva lueskella sitten parin vuoden päästä, kun on ehtinyt jo unohtaa kaiken :-D

   Delete
 4. Ihan sairaan hyviä juttuja sisältää nää kaikki postaukset ja tooos mielenkiintosia :) Jospa joskus itekki joku päivä pääsis...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos, kiva kun tykkäät! :-) suosittelen kyllä lähtemään, on todellakin kokemisen arvoinen festari!

   Delete