ELÄMÄNTAPAREMONTTI

elämäntaparemontti

Kyllästyin lauantaina ihan täysin ainaiseen jossitteluuni. Ei asiat muutu paremmiksi itsestään, vaan kaiken eteen pitää tehdä jotakin. Niin itsestään selvää monille, mutta itse en ole pystynyt koskaan ajattelemaan näin.

Tavoitteena ei ole mitään turhan radikaalia ainakaan näin aluksi. Aion syödä terveellisemmin ja paremmin, yrittää nukkua enemmän, liikkua ja opetella hyväksymään virheeni/päästä niistä eroon. Tunnen oloni edelleen turvonneeksi joulun jäljiltä, joten ehkä on ihan hyvä jättää kaikki epäterveellinen vähemmälle. Mitään en ajatellut välttämättä kokonaan lopettaa, koska ei liiallinenkaan rajoittaminen tee hyvää. Mutta katsotaan nyt mitä tästä tulee!

Ps. Ehkä tämä kaikki johtaa myös toiseen tavoitteeseeni - enemmän hymyilemiseen. Se on oikeastaan sujunut jo odotettuakin paremmin.

16 comments:

 1. Mäki oon päättäny, et herkuttelen oikeastaan vaan viikonloppusi. : D Nyt kaks viikkoo tää on pitäny, toivottavasti jatkossaksi.
  Tää oli muutenki jotenki tosi ihana postaus! säki oot ihana!!! : ))

  ReplyDelete
  Replies
  1. mä en haluu sinänsä rajottaa, mutta yritän syödä vaan terveellisemmin ja vaihtaa epäterveelliset herkut hedelmiin, koska tykkään niistä oikeestaan yhtä paljon :-D
   kiitos!! :-)

   Delete
 2. Anonymous9:34 pm

  oo ihana postaus! :) munki pitäs alottaa tämmönen

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos! :-) joo alota säkin, tekis varmasti hyvää jokaiselle!

   Delete
 3. Kuulostaa tutulta toi, että asiat muuttuu itestään paremmaksi.. Munki pitäs alottaa elämäntapa remontti, varsinki nukkumisen kohalta. Tää postaus anto jotenki motivaatiota siihen! Kiitos :-))

  ReplyDelete
  Replies
  1. toivottavasti onnistutaan kumpikin! eipä kestä :-)

   Delete
 4. Mäki oon alottanu jonkun samantyyppisen elämäntapa remontin. Kyl sä tähän pystyt! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo tää tuntuu ihan kivalta, koska kerrankin en yritä liikaa! tai siis aina alotan sellasen "nyt on saatava tuloksia päivässä" -rääkin, jota en kestä kuin hetken ennen kuin sorrun sit taas samaan vanhaan. mut tällanen varmasti voi onnistuakin :-) tsemppiä sullekin!

   Delete
 5. Anonymous1:23 pm

  Miks terveellisesti eläminen on niin vaikeet? :( haluisin vaan juoda kahvii ja elää mäkkisafkalla ja kun pitäs lähtee salille keksin aina muka jotain elintärkeetä muuta tekemistä (esim. blogien lukeminen....)

  ReplyDelete
  Replies
  1. no se on ihan asenteesta kiinni! mä en esim. pystyis ikinä luopumaan kahvista, tupakasta ja alkoholista, joten en sisällytä niitä tähän elämäntaparemonttiin. en myöskään oo mikään kuntosali-ihminen, joten ns. arkiliikunta ja sit kotona tehdyt lihaskunnot riittää mulle ihan hyvin! ja mäkkisafka on aina oksettanut mua, joten sen kanssa ei oo ongelmaa, karkit & suklaat yms. on ehkä se, mitä välttelen kaikkein eniten nyt :-) mutta siis älä aseta liian korkeita tavotteita, koska epäonnistuminen lannistaa aina sen alkuinnostuksen :-D t. kokemuksen syvä rintaääni...

   Delete
 6. Sä taidat polttaa ihan säännöllisesti vai? Kun mietin, että asut vielä kotona niin miten äitisi on suhtautunut asiaan? :D Onko hänelle ok jos käyt tupakalla joskus vai kuuluuko perässä kuittailua (omat vanhempani kuuluvat jälkimmäiseen ryhmään ja se on r-a-i-v-o-s-t-u-t-t-a-v-a-a!) Ja ihan uteliaisuudesta kyselen... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. epäsäännöllisen säännöllisesti kuvais tätä ehkä parhaiten :-D olin tossa just ns. "vahingossa" viikon polttamatta eikä siitä mitään vierotusoireita tms. tule :-D ja en mä koskaan lähde kotoa pelkästään tupakalle, koska ei mulla ole mitään tarvetta sellaseen, poltan sillon kun oon jossain. ja äiti kyllä tietää, eikä pahemmin välitä. tai siis ei se nyt sitä mitenkään rakasta, mutta ei se sitä mitenkään yritä rajottaakaan.

   Delete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos! :-) mulla ei varsinaisesti oo painon kanssa ongelmia (oon käsittääkseni edelleenkin alipainoinen, vaikka onkin kertynyt nyt vähän lisää kiloja viime syksyn jälkeen), mutta just mielialan takia tän teen ja muutenkin ahdistaa epäterveelliset elämäntavat. tai siis se, että kaikki oli pielessä :-D tupakasta en kyllä aio luopua, koska ehtiihän sitä sitten myöhemminkin olla järkevä aikuinen...

   Delete
 8. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. mun mielestä on ihan ok sallia muutamia lipsahduksia, vaikka olisit muuten lopettanutkin! eihän ne yksittäiset kerrat mitään vakavaa vahinkoa kuitenkaan aiheuta :-)

   Delete