vanhassa kuvassa nauroin

IMG_8087_1

Miksi haluaisin yhtä aikaa ylikasvaneen polkan ja nykyistä huomattavasti pidemmät hiukset? Miksen koskaan voi olla tyytyväinen siihen mitä on!! Oikeasti. Nyt ärsyttää, kun täytyy tällaisestakin taas valittaa ja ollaan niin tyytymätön ja typerä. Ja kaikki mua kuvaavat sanat alkaa nyt t-kirjaimella. Koska helvetti. Ja korrektius katosi, puhekieli, kirosana, hei vain.
   Voisinpa muuttaa asioita ajatuksen voimalla. Jos vain ajattelisin, että nyt tahdon ylikasvaneen, täydellisen vaalean polkan. Ja seuraavana päivänä ajattelisin vain, että haluan pitkät, oranssihtavat hiukset. Ja sitten se olisi niin, koska olisin ajatellut niin.
   Enkä edes tarkoita tällä toiveella pelkkää ulkonäköäni (vaikka joskus ehkä vaikutankin typerältä ja tietämättömältä teiniltä, joka ajattelee vain turhia ja tyhjänpäiväisiä asioita), vaan kaikkea. Epäkohtia, kaikessa.

Voi minua. Ehkä juuri tällainen naiivius on syy siihen, että etenkin itse pidän itseäni turhan usein typeränä ja tietämättömänä teininä, joka ajattelee vain turhia ja tyhjänpäiväisiä asioita. Ja ehkä tässä oli tarpeeksi toistoa ja alkusointua vakuuttamaan teidätkin. Voi retoriikka, rakas ystävä.

Äh, anteeksi. Voisin opetella yleisesti vain olemaan järkevämpi. Fiksuus on aina kiehtonut minua, mutta en ole koskaan kokenut itseäni tarpeeksi fiksuksi ollakseni kiehtova. Ehkä juuri tällaisten ajatusten takia.
   Ehkä punaan huuleni ja kiristän nutturani. Se auttakoon. Ja toissapäiväiseltä jäänyt punaviini, joka hivelee makuhermojani. Oi punaviini.

Näin lopetan lomani ja aloitan tekstitaidon jäsentämisen. Tämän tekstin jälkeen on hieman vaikea palata romantiikan piirteisiin ja etenkin jäsentämiseen. Ja englannin portfoliotehtäviin. Ja niin, kaikkeen siihen muuhun. Arkeen.
   Enkä muuten varmasti uusi tilastomatematiikkaa. Siis lyhyen matematiikan viidettä kurssia, josta onnistuneesti sain nelosen. En vain pyri Tukholman yliopistoon, pyrin sittenkin Suomeen. Olkoon se näin. Ehdin minä sinne myöhemminkin. Ja tämä siis tarkoittaa, ei enää ikinä matematiikkaa. Euforia sisälläni. Oi!
   Tai ehkä yliopistossa sitten. En ole ottanut selvää, täytyykö meidän kielinörttien kärsiä siitä.

20 comments:

 1. Anonymous4:43 pm

  tee video!

  ReplyDelete
  Replies
  1. onkin käynyt tässä itse asiassa mielessä, että pitäis varmaan tehdä taas! joten eiköhän tässä tammikuun aikana tuu sellanenkin tehtyä, mutta en lupaa, että mitenkään viikon sisällä tms! :-)

   Delete
 2. Anonymous5:10 pm

  olet hurmaava, niin sisäisesti kuin ulkoisesti. kaikkea muuta kuin typerä ja tietämätön, ettäs tiedät!
  <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. hui kiitos! :-) sinä olet ihana, että tiedät! ♥

   Delete
 3. Anonymous6:14 pm

  ihanaa, että sunkin korrektius särkyy! luulin jo sun olevan täydellinen ;) mutta oot sä kyllä nytkin varsin täydellinen, yksi t-adjektiivi lissää! heh ihana kuvakin, ja siis tekstiin rakastuin:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi en suinkaan, olen kaikkea muuta kuin täydellinen! :-D heh ihana sinä, kiitos! :-)

   Delete
 4. Oii tykkäsin kovasti tästä tekstistä ja tykkään kovasti koko blogista! :) Sulla on muutes ihana hymy. :)

  ReplyDelete
 5. Anonymous9:17 pm

  ei tietenkään tarvitse matematiikka opiskella! no worries :-) <3

  t. ruotsin kääntämistä opiskeleva, hii!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ootko tosissas??? siis oot helsingin yliopistossa?? JOO? jos tää on totta niin euforia just triplaantui. vähintäänkin!!! :--)

   Delete
  2. Anonymous3:15 pm

   kyllä, toista vuotta helsingin yliopistossa! voin vaikka print screenata kandidaattien tutkintorakenteen sulle, jos haluat ihan pitävän todisteen tälle väittämälle. :D hahah, voisin muutenkin toimia sun henk. koht. opinto-ohjaajana! eli kysele vaan, mikäli jotain haluat tietää :D tiiän, että ite oisin sellasta mahdollisuutta lukioaikoina kaivannut...

   hassua muuten, jos ruotsin puolella tosiaan pitää kyseistä (paska-)ainetta opiskella... en nää siinä mitään järkeä, eihän se liity mihinkään mitenkään???

   Delete
  3. ooh mainiota!! hmm no sellainen nyt ensinnäkin tuli mieleen, että pystyykö siellä nyt siis opiskelemaan pelkästään ruotsin kääntämistä. tai kun yritin nettisivuilta joskus etsiä ja siellä oli sellasia kohtia kuin ranskan kääntäminen ja saksan kääntäminen yms. mutta en nähnyt vastaavaa ruotsista. eli kai se nyt sentään on mahdollista? :-D pakkohan sen on olla...

   ja ei siis en tiedä pitääkö ruotsissa opiskella sit yliopistolla matikkaa, mutta jos sinne yliopistoon tahtoo päästä niin sitten täytyy olla matikan pakolliset kurssit suoritettuna hyväksytysti! ja mullahan ei ole :-D siis kun sibiksessä saa vähentää puolet pakollisista pois joissain aineissa (jos suorittaa musa-/tanssikursseja tarpeeks, joo epäselvää enkä jaksa selittää kunnolla :-D) niin mä päätin keskeyttää nyt matemaattisen urani vähän kesken ja olla pyrkimättä ikinäkoskaan ruotsiin yliopistoon, kuten olin ehkä aatellut tekeväni!

   Delete
  4. Anonymous6:34 pm

   http://www.helsinki.fi/hum/opiskelijavalinnat/esittely/ruotsinkaantaminen.htm ai niin joo, tässä ois joka tapauksessa jonkinnäköinen linkki meijän aineeseen. ei tuolta varmaan paljon infoa saa irti, mutta... no...

   Delete
  5. täytyypä lukea, tack! (tosin nyt ei ole aikaa tähän, saatanan kouluun palaaminen ei nimittäin sujunu ihan odotetusti, kun oon heti ihan suossa kaiken kanssa... :-D)

   Delete
 6. Anonymous6:34 pm

  aloin vähän tutkia näitä juttuja yliopiston sivuilta ja yhyy nyt en tajuakaan enää yhtään mitään :-D asiat on hieman muuttunut siitä kun itse opiskelun aloitin.

  eli siis... en mee vannomaan, mutta voi olla, että sun pitää hakea opiskelemaan pohjoismaisia kieliä. sinne on siis ihan normaalisti pääsykoe siinä joskus kesän korvilla, ja luet siihen tietenkin ahkerasti koko kevään ja blabla. SITTEN kuulet pääseväsi sisään ja aloitat syksyllä opinnot melkolailla normaalisti. MUTTA koska haluat lukea ruotsin kääntämistä niin sua odottaakin TOINEN koe. sen kun vielä läpäiset niin pääset vihdoin asiaan. (muuten jäät siis jumittamaan pohjoismaisten kielten puolelle, ja pääset pyrkimään uudestaan kääntäjäksi vissiin vasta seuraavana lukuvuotena...)

  no. tää koko höpötys ^ saattaa olla ihan turhaa paskaa, eikä ollenkaan faktapohjaista. näin kuitenkin arvelen, sillä täällä http://www.helsinki.fi/hum/opiskelijavalinnat/paavalinta/valintakokeet.htm ei lue ruotsin kääntämisestä yhtään mitään...

  mutta huom, siellä ei lue mitään myöskään muiden kielten kääntämisestä! niissä on ainakin 100 % varmasti tuo systeemi, että pitääkin tehdä kaksi koetta, jos mielii kääntäjäksi. se toinen koe suoritetaan yhen kurssin yhteydessä - mä itse asiassa kävin sen kurssin nyt syksyllä ja siellä opin nämä kaikki uudet jutut :D mutta kun RUOTSIN kääntäjäksi pyrkivät ei tee sen kurssin koetta, vaan ihan jonkun toisen kokeen. (niin, eli minkä???)

  oon siis just oman aineeni nykytilanteesta eniten pihalla, kiva. :---) nähtävästi en siis osaakaan auttaa sua ihan niin kuin halusin. ._. päinvastoin taisin vaan sekottaa sun päätä yhä enemmän. eli anteeks, ei ollut tarkoitus! mut en osannut aavistaakaan et tää ois yhtäkkiä mennyt näin hankalaksi! >:---( siellä yhdellä kurssilla kyllä kaikki, ihan luennoitsijaa myöten, oli täysin pihalla ja tosi vihaisia tästä uudesta systeemistä. toivottavasti kaikki selkenee siihen menessä, kun sä olet tuonne tulossa. niin ja voihan olla ettei ruotsin kääntämisen puolella homma ole ikinä ollutkaan ihan noin hankala kuin epäilen! älä siis turhaan lannistu, jos homma yhtäkkiä vaikuttaakin ihan toivottomalta :-) <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. no tää mua juuri hämmensikin, kun yhtäkkiä piti pyrkiä johonkin pohjoismaisiin kieliin ja en tajunnut mistään mitään kun luin tota nettisivua yksi yö :-D mutta et oikeesti sekottanut, vaan selkeytit, koska tiesit sä nyt sentään edes vähän!! ja onhan tässä tosiaan vielä paljon aikaa siihen, että oon sinne pyrkimässä, joten varmasti tulee nettiinkin vähän selkeämmät ohjeet siihen mennessä, jos ei vielä luennoitsijatkaan oo ihan perillä tästä uudistuksesta!
   en lannistu! unelmien toteuttaminen vaatii usein työtä, ja mä olen valmis sen työn tekemään! :-)
   kiitos tästä oikeasti! ♥ ja etenkin viitseliäisyydestä! niin ja kerro sitten ihmeessä, jos jostain puskaradiosta vaikka kuulet jotain selkeyttäviä faktoja :-)

   Delete
 7. näitä sun tekstejä on aina mukava lukee (-: oot niin taitava kirjottaan ja koska ite oon myös aikamoinen valittaja, niin on kiva huomata, että ehken oo ainoo ! :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos paljon! :-) ja hah tervetuloa valituskerhoon ;-) et tosiaan ole ainoa...

   Delete
 8. Anonymous11:14 pm

  hei ihan aiheesta kukkaruukkuun, kuinka pitkä olet? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hmm veikkaisin jotain 166cm ehkäpä! tai 165, mutta suunnilleen jotain tollasta siis :-D

   Delete