olisikin niin helppoa olla minä

IMG_9504_1IMG_9512_1

Tuntui hassulta kirjoittaa kirjapäiväkirjaan vuosiluvun kohdalle 2013, kun merkitsin Monika Fagerholmin Amerikkalaisen tytön luetuksi.
   Vielä hassummalta tuntui herätä viiden tunnin yöunien jälkeen, koska iltaisin on niin vaikea painaa pää tyynyyn. Mutta tänään ajattelin palata takaisin järkevään elämään. Ei enää puoli kuuteen tai seitsemään valvomista, eikä etenkään rästien välttelyä. Lukiosta on joskus päästävä kunnialla pois, eikä se tällä tyylillä edisty juurikaan kunnialla. Moniin verrattunahan hoidan kaiken suorastaan loistavasti; pärjään olemattomalla työmäärällä kasiin asti lähes kaikessa, mutta vahvuuksissani ysiin tai kymppiin.
   Käsittääkseni olen kuitenkin lukiossa ylioppilaskirjoituksia varten. (Ja kavereita, mutta se onkin ihan eri asia sitten.) Ja minä en tyydy siihen kasiin enää silloin, en halua yhtään magnaa. Tai korkeintaan yhden ‒ englannista.

En oikeastaan tiedä, miksi puhun ylioppilaskirjoituksista jo nyt. Kuolette varmaan sitten tylsyyteen, kun ne oikeasti lähestyvät, koska olen varmasti todella rennolla tuulella. Kauhistuttaa jo nyt ajatus stressaavasta itsestäni. Siis superstressaavasta, koska stressaanhan minä vähemmästäkin.
   Mutta nyt hautaan tämän aiheen ainakin muutamaksi kuukaudeksi.

Otin tavoitteekseni lukea viisikymmentä kirjaa tämän vuoden aikana. Yksi takana, neljäkymmentäyhdeksän edessä. Harmittaa, että kirjasto alkaa periä varausmaksua, kun täytän kahdeksantoista. Yksi niistä huonoista puolista sitten.

Olisi ehkä viisasta kysyä teiltä, mistä te pidätte tässä blogissa? Jaksaako kukaan edes lukea näitä pidempiä tekstejä vai onko kuvat SE juttu, jota ilman blogi ei ole mitään? Olisi se ehkä ihan hyvä tietää, että tiedän suunnata energiani johonkin, enkä yritä kaikkea keskinkertaisesti.

48 comments:

 1. hei apua, tietenki jaksaa lukea. mä luen aina kaikki. sun blogi on yks niistä blogeista, joissa sen tekstin lukeminen on aika usein se jippii-juttu. kuvat tietty kans aika mahtavia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. oi onpa kiva kuulla! kiitoksia kovasti!! :--)

   Delete
 2. hheidi7:31 pm

  Erityisesti tykkään näistä tekstipainotteisista postauksista, tosin kuvat on tietysti kivoja myös! :-D Ja sitten kaikkia koulujuttuja on myös kiva lukea, en tiedä miksi. tulipa outo kommentti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. eipäs ollut outo kommentti, vaan kiva! kiitos! :-) ja hassua, mutta kivaa, että joku tykkää lukea koulujutuistakin!

   Delete
 3. mä tykkään sun blogista just tällaisenaan. se on just sun näkönen! sulla on ihania kuvia, yli-ihana kirjoitus- ja pukeutumistyyli. mä tykkään sun teksteistä ja kuvista, ne täydentää aina toisiaan. tykkääntykkääntykkään tästä blogista huimasti, en nää mitään muutettavaa:o

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi apua kiitos!! ootpas ihana :--)

   Delete
 4. Tykkään sun blogista siitä, et sä oot vaan niin ihanan aito! Kirjotat tosi kivasti etkä peittele sitä et jos välil menee huonomminki - eihän se tietenkää kiva oo jos tuntuu et kaikki menee päin helvettiä tms, mut eihän kellää mee tietenkää aina niin hyvin ja ihanasti, ni must on hienoo et kirjotat niistä ei-niin-kivoistaki asioista. Ja sun kuvissa on tunnelmaa ja tykkäilen sun tyylistä! Kuvista tykkään eniten blogeissa, mutta kyllä mä ainaki (ja varmasti monimoni muukin) lukisin sun kaikki postaukset alusta loppuun vaikka oiski pidempiki teksti :-) En tiiä vastasko tää nyt oikee kysymyksee mutta joo, oot mahtava jeee <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. KIITOS!! ♥ mä meen ihan sanattomaks, oot ihana!!!

   Delete
 5. Anonymous7:33 pm

  No huhhuh pelkkiä eximioita ja laudatureja siis? Onnea jo etukäteen :-D
  Ja kyllä, jaksan lukea pidempiä tekstejäsi, sillä kirjoitat niin mielettömän kivasti :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. nii'in.. :-D kamalaa asettaa tällaisia tavoitteita ja odottaa kauhulla niiden romuttumista, mutta mä tiedän pystyväni tähän, jos vaan saan itseni ensimmäistä kertaa elämässäni opiskelemaan sitten silloin kun on pakko!!
   voi kiitoksia kovasti! :-)

   Delete
 6. luen aina kaikki sun jutut, itkisitkö onnesta kun kuuluu omiin lemppareihin :> sulla on tosi hauska tyyli ja kivoja kuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitoskiitos!! :--) oottepas kaikki ihania tänään!

   Delete
 7. Anonymous7:53 pm

  joo todellakin pitkiä tekstejä jatkossakin! vaikka sun kuvissakin on maaginen tunnelma, mutta ne vähän ku täydentää tätä täydellistä tekstiä. keskity siis molempiin, mut älä stressaa jostain kuvien puuttumisesta tms. koska ykskin kuva postauksessa voi riittää, jos teksti korvaa kaiken täydellisyydellään.
  rakastan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. rakastan teitä!! voi kiitoksia hurjasti! :--)

   Delete
 8. Anonymous7:56 pm

  molemmat, mutta teksti on parasta! lempiblogini<3

  ReplyDelete
 9. Anonymous8:32 pm

  Kuvat on semmonen tärkee juttu, ja tuskin jaksaisin lukea tätä, jos mistään postauksesta ei löytyis yhtäkään kuvaa. Tykkään kuitenkin sun tyylistä kirjottaa, joten kirjottamista et missään nimessä saa jättää koskaan pois ! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. no en mä missään vaiheessa ole suunnitellutkaan jättäväni mitään kokonaan pois! :-D mutta kiitos!

   Delete
 10. Anonymous8:49 pm

  Kuten edellä sanottua: teksti ja kuvat täydentävät toisiaan, joten molempiparempi, ehdottomasti :-) Harvoissa blogeissa jaksaa lukea pitkiä tekstejä, mutta sinun blogisi on yksi poikkeuksista. Kirjoitustyylisi on jotenkin omaperäinen, jos voisi sanoa sopiva? Jotkut bloggaajat mässäilevät kliseisillä metaforeilla muka-taiteellisesti, mutta sinä olet luontainen sanataiteilija, eikä tekstin lukeminen sen takia puuduta lainkaan - päinvastoin. Ja niin, on mukava kun tuot inhimillisyytesi (=huonot päivät, masistelut) esiin blogissakin - se tekee sinusta aidon. Yhdyn vielä yläpuolella kirjoittaneeseen anoon: Minustakin on jostain syystä kiva lukea koulujuttuja, koska voin perfektionistina, liian korkealle tavoittelevana opiskelijana samaistua koulukuvioihisi ainakin jollain asteella.
  Blogisi on todella yksi suosikeistani, kiitos ♥

  ps. Kyllä magma on todella hyvä kirjoituksista, tajuat sen abiturienttina! Koita olla uuvuttamatta itseäsi liikaa ja ole armollinen itsellesi; olet hyvä juuri noin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos itsellesi!! ♥ mulla on selvästi maailman fiksuimmat ja ihanimmat lukijat! ja mukava kuulla, etten ole ainoa liian korkeita tavoitteita asettava opiskelija. tosin mun perfektionismi on niin omalaatuista, että toteutan sen vain ajatuksissani, en käytännössä. tai siis jos toteuttaisin, olisi mun todistus kymppiä täynnä. mutta se ei ole.
   (oon niin samaa mieltä noista kliseisistä muka-taiteellisista metaforista hyi!)

   ps. minä tiedän ja tajuan sen jo nyt, vaikken halua myöntää sitä, koska L ja E, ysi ja kymppi. vaikeaa. mutta ajattelin sitten kirjoitusten koittaessa vapauttaa sen perfektionismini kerrankin käytäntöön. toivon onnistuvani, mutta en aio uupua! kyllä ne omat rajat sitten tulee vastaan, jos alkaa näyttää uhkaavalta.

   Delete
  2. Anonymous10:54 pm

   (huvittavinta näissä muka-taiteellisissa kirjoittajissa on se, että usein ne käyttävät myös sellaisia sanoja virkkeissään, jotka eivät sovi kontekstiin yhtään; jotka eivät tiedä tiettyjen sanojen oikeaa merkitystä. Voi taivas. :-D Onneksi tässä blogimaailmassa on myös sinunlaisiasi.)

   ps. Täytyy myöntää, etten itsekään tule nielemään magmaa kunnolla mikäli niitä keväällä satelee (pitkä matikka on asia erikseen.) On tämä perfektionistisuus raakaa: tietää, että vähempikin riittäisi, muttei se siltikään riitä. Aina pitää kurotella taivaisiin. Joka tapauksessa, onnea koitokseen :-) Muista kuitenkin lomaillakin välillä, itse en muistanut ja kärsin siitä nyt. Luin koko kesäloman (...) ja uuvuttaa nyt ihan tappavasti. Saa nähdä mitä kevään kirjoitukset tuo tullessaan, kun tuntuu, että kaikki voimavarat on jo käytetty. Huh, enää pari kuukautta pitäisi kestää!

   Delete
  3. (olet niin oikeassa! kiva tietää, että joku muukin ajattelee näin. joskus on tietysti ihan mukava naureskella partaansa ja viihdyttää itseään sellaisia lukemalla, mutta välillä vain ärsyttää :-D)

   ps. luin postauksen uudelleen ja purskahdin nauruun; vai en yhtään mangaa halua :--D jestas. nää on näitä kirjoitusvirheiden hauskoja puolia...
   ja hei hurjasti tsemppiä kevään ylppäreihin!! kohta sä oot jo lukulomalla ja sit vaan käyt siellä salissa yrittämässä parhaas ja se riittää (vaikka ei sun mielestä riitäkään ja mä oon huonoin ihminen antamaan tän neuvon, koska oon ihan samanlainen). toivottavasti se koko kesäloman lukeminen sentään tuotti tulosta syksyllä, ettei ainakaan oo mitään masentavia tekijöitä nyt haittaamassa pohjalla!
   siis tsemppiä. kyllä sä pystyt siihen! ♥

   Delete
  4. Anonymous12:22 am

   (Parasta viihdettä tosiaan on lukea sellaisia tekstejä :---D Vaikka välillä myötähäpeilenkin. Leikkivät kielellä ihan liikaa, muka niin omaperäisesti ja hauskasti, kauniisti ja herkästi. Ehkä hekin ajan myötä oppivat :-D)

   ps. Kiitos paljon! ♥ Syksyllä kirjoitin sen itselleni tärkeimmän ja rakkaimmat aineen, jonka laudatur oli minulle päätavoite koko ylioppilaskirjoituksissa (kyllä se napsahti, ansaitusti!) Ei sen lukeminen kesällä tuntunut raskaalata kun kuitenkin sisäinen motivaatio taivaissa, vasta nyt huomaa, että lomailuakin olisi tarvinnut :-D
   Mutta niin, jotenkin tuntuisi tyhmältä, että kävisi lukion menemällä koko ajan sieltä mistä aita on matalin, tavoitellen vain läpipääsyjä ja yo todistuksen aat riittäisivät. Voiko silloin lakin saaminen muka oikeasti tuntua hyvältä, ansaitulta? Me perfektionistit voimme todella noutaa lakin hyvissä mielin, ja sitä lakkiaisissa olevaa tunnetta odotan valtavasti! ;-)

   Taidan romaania kirjoittaa joka kommentiin..Apua :-D

   Delete
  5. romaanikommentit on aina parhaita! :-D ja hyvä, että sulla on pohjalla onnistuminen, koska sillon on varmasti varmempi olo kuin epäonnistumisen jälkeen!
   joo en kyllä ainakaan itse pystyis nauttimaan A:n papereista, eikä lakki tuntuis miltään sillon! tahallinen laiskuus ja viitsimättömyys on tyhmyyttä, koska ei niistä huonoista papereista ole kauheasti hyötyä... ja eihän sitä ikinä opi pyrkimään tavoitteisiinsa, jos ei aseta itselleen tavoitteita! :-D

   Delete
  6. Anonymous2:20 am

   Totta puhut! :-D

   Delete
  7. hyvä, että joku muukin on sekottanut unirytminsä mallikkaasti... :-D ärsyttäis olla ainoa!

   Delete
 11. sun kuvat on ihania, teksi ehkä vieläkin ihanampaa ja kaikkein ihanin oot sä. ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. mietin vaan, että mitä mä oon tehny ansaitakseni teiät? kiitos ihana!! ♥

   Delete
 12. mulle kuvat on se juttu, koska nooh kuvathan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa :DD mutsiis varsinkin asukuvat, koska sulla on upee tyyli <3 :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos! :-) asukuvien kanssa pitäisi ehkä vähän ryhdistäytyä, mutta on tosiaan ollut valo-ongelmia tässä talvella... ehkä sitten taas keväämmällä ryhdistäydyn siinäkin!

   Delete
 13. kirjota kirjota kirjota ♥ sun kirjotustyyli on niin täydellinen että vaikka en yleensä lue kirjoja niin jos kirjottaisit kirjan niin olisin kyllä heti jonossa sitä ostamassa! tollasta tekstiä jaksaisin lukea vaikka miljoona sivua :> ja kuvat on kans kyllä ihania että jatka samaan malliin ;>

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos ihana! ♥ ehkä mä vielä joskus kirjotankin kirjan, ainakin se on ollut tavoitteena 7-vuotiaasta asti :-D

   Delete
 14. Mä tykkään sun blogista tälläsenä.:-) kuvia ja tekstiä on just sopivasti! asukuvia toivosin enemmän.:) kirjotat niin kivasti sun kuvat on kivan erilaisia ja hienoja. älä lopeta bloggaamista, koska sun blogi on mun suosikki! ♥

  Hauskaa uutta vuotta Maria!! :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos! ♥ ja en todellakaan lopeta bloggaamista, tykkään tästä ihan liikaa :-D ja asukuvien kanssa on tosiaan ollut toi valo-ongelma tässä talvella, kun kaikki valoisa aika kuluu koulussa, enkä sinne raahaa kameraa koskaan mukaan... mutta enköhän ala taas niitäkin laittaa enemmän heti kun päivät hieman pitenee!

   Delete
 15. kirjotat ihanasti ja ne sopii sun kuvien joukkoon hyvin :3 kokonaisuus on parasta, erotut edukses kun kirjotat enemmän kun moni muu :) oot ihana ♥ tsemppii jo etukäteen kirjotuksiin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos ihana! ♥ ja kiitos tsempeistä, vaikka onneksi niiden kirjoitutusten alkamiseen onkin vielä syksyyn asti aikaa :-D

   Delete
 16. Sun blogissa parhainta on kyllä teksti, sulla on ihanan omalaatuinen kirjotustyyli. Kuvat sopii siihen hyvin, mutta just mitä joku sanoi, että yksikin kyllä riittää oikein hyvin! Vaikutat tosi symppikseltä, mä ainakin haluan lukea kaiken mitä kirjoitat! :D Haluisin kovasti kuulla jotain enemmän koulustasi:--), etkö ookkin Sibiksessä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi hurja, kiitos!! :--) juu kyllä olen sibiksessä, mutta mitähän ihmettä siitä kertoisin! ihana koulu se on, ainakin useimmiten. mutta moniin asioihin menee myös usein hermot, vaikken voisikaan kuvitella olevani missään muualla. eli siinä on niin hyviä kuin huonojakin puolia, kuten varmaan kaikissa kouluissa! mutta kysy ihmeessä tarkentavia lisäkysymyksiä niin vastaan parhaani mukaan, oon vaan niin huono keksimään, mitä joku haluaisi tietää!

   Delete
 17. oon niin samaa mieltä kun moni edellinenkin, että sun tekstejä jaksaa ehdottomasti lukee ja ne tekee sun blogista just niin ihanan kivojen kuvien kanssa. :-) jatka siis samaan malliin !

  ReplyDelete
  Replies
  1. hih kiitos paljon! yritän jatkaa :--)

   Delete
 18. ihan älyttömän ihana blogi ;___: wääh.
  →http://raidallisiarusetteja.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 19. Oon sun kans yhtä vanha ja nyt tuntuu erittäin tyhmältä vedolta kirjottaa historia jo kakkosen keväällä! Mutta ehkä selviin, toivottavasti säki sitten ku sen aika koittaa.. ;)
  Mut pidän sun blogista just tälläsenä! Tää on omalaatunen ja sun juttuja on kiva lukea ja se on just hyvä ettei joka kerta saa lukea postauksia "aa elämä on ihanaa jne" Lisäks tykkään sun tyylistä joten ehkä sekin lisäks inspiroi lukemaan :) Kuitenkin mahtava blogi jatka samaan malliin!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. huh en kyllä ite pystyis vielä kirjottamaan! mutta paljon tsemppiä sulle, toivottavasti menee hyvin!
   voi kiitos kauheasti! :--)

   Delete
 20. Anonymous11:42 am

  tässä blogissa on parasta sun tekstit, se miten kirjotat ja mistä kirjotat. kiitos!

  ReplyDelete
 21. mä rakastan sun blogissa niit kaikkii ihania kuvia, sun tyyliä ja sun ihania tekstejä. Maria oot ihana<3 :)

  ReplyDelete