aarteemme kallis

IMG_9607_1

Onko perusteltua käyttää vaikka sata euroa kirjoihin? Ajattelin tehdä sen. Haluan omistaa, vaikka kirjastokin on ihan mukava keksintö. Mutta täytyyhän lempikirjat omistaa. Niin se vain on.

Tästä viikosta on tulossa ihan mukava. Keskiviikkona kolmen suuren bileet ja lauantaina Roosan paluu Berliinistä! Neljä kuukautta meni nopeasti. Mutta on kyllä ollut ikävä. Onneksi Rosbu tulee heti lauantaina meille yöksi

Nyt voisin upota hetkeksi Linn Ullmannin maailmaan. Oikeastaan henkilösuhteisiin. Kirjallisuusessee vapaavalintaisesta teoksesta sopii sittenkin varsin hyvin äidinkielen kurssikokeeksi. Saanpahan ihan luvalla asettaa lukemisen muiden kouluun liittyvien asioiden edelle. Esimerkiksi koeviikolle lukemisen, jota en ole aloittanutkaan...

18 comments:

 1. Anonymous10:00 pm

  ihana tyttö. oi!

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:23 pm

  Voi taivas miten kaunis olet! Kaunista on myös kielesi. Kunpa olisin äidinkielen opettajasi ja saisin lukea tekstejäsi, ne ovat varmasti mielenkiintoisia ja antoisia :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hui, kiitos sinä ihana!! :-) hmmh no, ainakaan mun tekstitaitovastaukseni ei yleensä ole kovin mielenkiintoisia, koska pitää kirjoittaa kuivaa ja tylsää tekstiä... kyllä mä niistä(kin) tosin lähes aina ne täydet pisteet saan. mutta esseissä on ehkä enemmän mielenkiintoa sitten :-)

   Delete
  2. Anonymous10:41 pm

   Vau, sulla on äidinkieli mallillaan jos jo nyt tulee täysiä pisteitä, onnea! :-) Vaikka itsekin olen pari kertaa saanut tekstitaidosta kuusi pistettä, tuntuu se silti aika mahdottomalta...
   Tekstitaitojen kurjuus on kyllä niissä käytettävä kieli! Tosin, mitä olen kuuden pisteen vastauksia nykyisestä kurssikirjastani lukenut, on niissä kieli yllättävän vivahteikasta :-D Vaikka niin, eihän niissä kielikuvia saa viljellä - paitsi lainauksissa ;-)

   Delete
  3. pelkään kauheasti, että sensorit ei tykkää musta sitten yo-kirjoituksissa :-D tosin mun opettaja on todella tarkka ja hyvä, eli ei sen kyllä pitäisi arvostella yläkanttiin! niin, kyllä mä ainakin käytän aina vivahteikasta kieltä tekstitaidoissakin, mutta luon sen vaikutelman enemmänkin yksittäisillä sanavalinnoilla asiatyylin joukossa. siis ei mitään hätkähdyttävää, mutta laajasta sanavarastosta on hyötyä, kun voi valita jonkun hieman erilaisemman ja kauniimman synonyymin tylsälle ja rumalle sanalle! ;-D

   Delete
  4. Anonymous11:43 pm

   Eiköhän ne sensorit tykkää :-) Itse pelkään lähinnä ajan rajallisuutta, vääh.
   Tuo laaja sanavarasto on kyllä varmasti hyödyksi, itse olen koittanut sitä kovasti kasvattaa lukemalla kirjoja. Nimimerkillä, lukioon tullessani olin lukenut yhden romaanin. Hyvä, että sentään nyt olen herännyt asian suhteen :-)

   Delete
  5. no se on kyllä paha, jos ei inspaa ja aika menee turhaan miettimiseen! mielenkiintoisia aiheita toivon siis... :-D ja juurikin lukemalla se sanavarasto karttuu parhaiten :-) t. lukion aloittaessani reilusti yli tuhat kirjaa lukenut ;-)

   Delete
 3. Miks sun kuvat on aina niin kauniita?♥
  Hyh koeviikko. Mäkään en oo vielä alottanu lukemista mut ehtiihä sitä vielä.:-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. no eikä ole! täällä näkyy vaan ne harvat onnistuneet... :-D mutta kiitos! ♥
   mä en kyllä oikeasti kohta ehdi!! apua... :-D

   Delete
 4. Anonymous3:45 pm

  wauuuuu!! Ihan mielettömän kaunis kuva:o

  ReplyDelete
 5. ompas kaunis kuva susta ! (-:

  ReplyDelete
 6. Anonymous7:48 pm

  tyhmää, että annat blogissasi ihan eri kuvan itsestäsi kuin luonnossa :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. hmm haluaisitko selventää vähän?

   Delete
 7. moi takasin :D toivon mukaan en traumatisoinu kauhean pahasti ksb:ssä... hihihi, mut oli tosi kiva tavata, vaikutit tosi ihanalta ihmiseltä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. et traumatisoinu hahah! :-D hih niin säkin vaikutit :-)

   Delete